Telefoni
12.06.2017 20:37
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodite zelo pozorni na klice s številk +881 in +882!

V nobenem primeru se ne odzivajte na klice s telefonskih številk +881 in +882!
V nobenem primeru se ne odzivajte na klice s telefonskih številk +881 in +882!

Nepridipravi so na žalost ponovno aktivni v slovenskem prostoru, pri čemer so tokrat na udaru nič hudega sluteči uporabniki storitev mobilne telefonije. Goljufija se prične tako, da uporabnik prejme klic iz telefonskih številk, ki se začnejo bodisi s +881 bodisi s +882. Če uporabnik iz radovednosti pokliče nazaj na omenjene številke se bo to nedvomno poznalo na njegovem bančnem računu, saj gre v tem primeru za povratni klic na satelitsko omrežje, ki je seveda vse prej kot poceni.

Na novo vrsto goljufije opozarja tudi slovenski ponudnik storitev mobilne telefonije A1 Slovenija. Ta namreč uporabnikov svetuje, da naj se ne odzivajo na klice iz telefonskih številk +881 in +882 in naj ne kličejo nazaj v primeru neodgovorjenega klica. Gre namreč za poskus zlorabe, končni cilj pa je čim več zaslužiti. Ker mobilni operater ne more hitro blokirati vseh telefonskih številk, ki so namenjene goljufijam, ste ravno vi tisti, ki lahko naredite največ da ne postanete žrtev prevare.

Ker bo tovrstnih telefonskih goljufij tudi v prihodnosti še veliko, vam priporočamo, da se na klice neznanih klicateljev ne odzivate. To še posebno drži v primeru, da prejmete telefonski klic ali kratko sporočilo SMS iz številke iz tujine.


Prijavi napako v članku