Računalništvo, telefonija
10.06.2020 08:02
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo TikTok kmalu prekosil celo YouTube?

Otroci na družbenem omrežju TikTok dnevno v povprečju preživijo 80 minut.
Otroci na družbenem omrežju TikTok dnevno v povprečju preživijo 80 minut.

Kitajska mobilna aplikacija TikTok ima trenutno že več kot dve milijardi prenosov na pametne mobilne telefone in tablične računalnike, pri čemer je bilo samo v prvih treh mesecih na naprave Android in iOS opravljenih kar 315 milijonov prenosov. To ne preseneča, saj naj bi na priljubljeno družbeno omrežje prisega že kar milijarda aktivnih uporabnikov širom sveta. Družbeno omrežje TikTok (https://www.tiktok.com/) pa je priljubljeno predvsem zaradi tega, ker uporabnikom omogoča hitro in enostavno objavo kratkih videoposnetkov ter dodajanje učinkov in filtrov.

Nedavna raziskava pa je pokazala, da je družbeno omrežje TikTok še posebej priljubljeno med mlajšimi uporabniki, ki vse bolj množično zapuščajo Facebook. Poleg tega vse bolj nadomešča tudi priljubljen portal YouTube, kar še posebej drži za otroke in mladostnike starosti med 4 in 14 let. Ti namreč na družbenem omrežju TikTok dnevno v povprečju preživijo 80 minut, medtem ko spletnemu portalu YouTube namenijo le pet minut več oziroma 85 minut dnevno.

Od maja do februarja letos se je čas, ki ga otroci preživijo na družbenem omrežju TikTok, v Združenih državah povečal za 116 odstotkov (82 minut), v Združenem kraljestvu za 97 odstotkov (69 minut) in v Španiji za 150 odstotkov (60 minut na dan). Čas se je med karanteno seveda še povečal, saj imajo otroci bistveno več časa na razpolago za predvajanje priljubljenih videoposnetkov.


Prijavi napako v članku