Računalništvo, telefonija
07.06.2019 13:15

Deli z drugimi:

Share

Bo novi Surface opremljen s kar dvema zaslonoma?

Novi Microsoft Surface naj bi bil resnično nekaj posebnega.
Novi Microsoft Surface naj bi bil resnično nekaj posebnega.

Microsoft ni poznan zgolj po operacijskem sistemu Windows, ampak tudi po odličnih računalnikih družine Surface, ki zlahka prevzamejo tudi najzahtevnejše uporabnike. Če pa gre verjeti spletnim govoricam, bodo tovrstni računalniki kmalu postali še boljši. Podjetje Microsoft naj bi namreč kmalu ponudilo v prodajo novo družino osebnih računalnikov Surface, ki naj bi bili opremljeni s kar dvema na dotik občutljivima zaslonoma.

Ker naj bi vodstvo podjetja Microsoft novost že predstavilo širšemu krogu zaposlenih, so poznavalci prepričani, da bo novost po vsej verjetnosti nared za prodajo še pred koncem letošnjega leta. Novost naj bi za nameček kot prva nasploh poganjala najnovejši Microsoftov operacijski sistem, ki je opremljen z oznako Windows Lite. Ta naj bi bil v osnovi “okleščena” različica operacijskega sistema Windows 10 in naj bi bil zelo podoben operacijskemu sistemu Windows 10 S, kar pomeni, da po vsej verjetnosti nanj ne bo možno nameščati klasičnih aplikacij, ampak zgolj tiste, ki sodijo v družino tako imenovanih aplikacij Universal Windows Platform in Progressive Web Apps. Operacijski sistem Windows Lite poleg tega verjetno ne bo razpolagal s tako imenovanimi živimi ploščicami (Live Tiles), ki uporabniku posredujejo informacije v realnem času. Novost naj bi temeljila na osnovi operacijskega sistema Windows Core, vendar z drugačnim videzom, ki bo spominjal na klasični operacijski sistem Windows 10. Njegova največja prednost bo zagotovo združljivost tako s klasičnimi procesorji za osebne računalnike kot z mobilnimi procesorji ARM. To pomeni, da bo namestitev na voljo tudi za energijsko učinkovite naprave ter namizne in prenosne računalnike, med njimi pa seveda najdemo tudi računalnike Microsoft Surface.

Več o novi družini osebnih računalnikov Surface naj bi bilo znanega že v poletnih mesecih letošnjega leta. Če bo do uradnega pričetka prodaje prvega računalnika Surface z dvojnim zaslonom dejansko prišlo, smo prepričani, da bo novost skoraj zagotovo šla v prodajo kot za stavo in da bo brez težav prepričala tudi najzahtevnejše uporabnike.


Prijavi napako v članku