Telefoni
17.09.2018 13:47

Deli z drugimi:

Share

Bo nova Nokia 9 zares opremljena s kar petimi zadnjimi kamerami?

Bo nova Nokia 9 zares opremljena s kar petimi zadnjimi kamerami?
Bo nova Nokia 9 zares opremljena s kar petimi zadnjimi kamerami?

Po tem, ko je nova Nokia 9 bila opažena na portalu Samsung Latvia, so na plano prišle dodatne zanimive fotografije, ki razkrivajo podrobnosti v zvezi z baterijo dotične naprave. Pametni telefon Nokia 9, kdajkoli bo pač izšel, naj bi bil opremljen s kaj petimi zadnjimi kamerami in zadnje, najbolj sveže govorice to potrjujejo. Po pisanju portala Gadgets360 bi naj telefon izšel še ta mesec, zamuda pri izidu pa je nastala zaradi težav v proizvodnji telefonov. Novi model je bil opažen tudi na kitajski strani, kjer so zbrani različni certifikati, prav tako pa tudi na novem, nedovisnem portalu, ki zbira novosti in govorice okrog pametnih telefonov.

Spletni portal NokiaPoweruser je objavil fotografijo (na sliki), ki kaže zadnjo stran Nokie 9. Če gre verjeti tej sliki, lahko od novega modela resnično pričakujemo še ne videno razporeditev kamere. Največ prahu dviguje še napoved glede baterije Nokie 9, ki naj bi po zadnjih napovedih bila masivna, 4,150mAh baterija. Znano je še, da baterije ne bo mogoče odstraniti. Kot lahko vidimo na sliki je naprava modra, kar bo zagotov ena od barvnih možnosti izbire. Najnovejši telefoni, ki prihajajo na sceno letos, ponujajo široko paleto barvnih kombinacij in tudi pri Nokii lahko morda pričakujemo kaj podobnega.

Ločena objava na Baiduju pravi, da model TA-1094, kar naj bi bila Nokia 9, že izpolnjuje vse pogoje certifikacije na Kitajskem. Glede na podatke v novici naj bi izpostavljeni pametni telefon te pogoje izpolnil že maja, se je pa datum izida premaknil ravno zaradi prej omenjenih zapletov pri proizvodnjo oz. natančneje pri kameri. Že od avgusta bi naj nova Nokia bila nared, kar se tiče produkcije, kljub temu pa HMD Global ne želi na prodajne police postavit inič manj kot perfekten telefon, ki zadošča vsem najbolj striktnim pogojem kakovosti. NokiaPowerUser citira lastne vire in pravi, da naj bi Nokia 9 tudi uradno izšla do konca tega meseca, tudi ta portal pa je kot glavni razlog za zamudo navedel “penta-lečo”, ki močno opočasnjuje proizvodnjo.

Do sedaj zbrane govorice trdijo, da bo Nokio 9 poganjal Android Pie, kar je v skladu s širšim programom Android One. Pametni telefon bi naj imel tudi “in-display” čitalec prstnih odtisov, kar bi za blagovno znamko Nokia bilo sploh prvič, da bi dotična lastnost bila uporabljena na katerem od telefonov. 15,3-centimetrski ekran bo zadovoljil še tako zahtevne kupce, Nokia 9 pa bo opremljena s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845 SoC, s kar 8GB RAM-a in do 256GB pomnilniškega prostora. Pred zgodbo o “penta-kameri” so govorice ciljale na trojno kamero (41 MP, 20 MP in 9,7 MP senzor), sedaj pa vseeno kaže, da bo Nokia še nekoliko bolj popestrila zadevo in dodala dve zadnji leči. O podrobnostih in razlogih, zakaj takšna odločitev glede kamere, Nokia ni želela komentirati, bomo pa o tej inovaciji na področju mobilne fotografije vsekakor še pisali.

Vas zanima več iz te teme?
Nokia telefoni

Prijavi napako v članku