Računalništvo, telefonija
10.10.2016 07:56

Deli z drugimi:

Share

Bo iPhone 8 opremljen s steklo-keramičnim ohišjem?

Ohišje iz steklo-keramike naj bi znatno polepšalo videz pametnega mobilnega telefona iPhone!
Ohišje iz steklo-keramike naj bi znatno polepšalo videz pametnega mobilnega telefona iPhone!

Pred kratkim so se na svetovnem spletu pojavile govorice, da pametni mobilni telefon Apple iPhone 8 nastaja pod okriljem ekipe v Izraelu. Ta naj bi prinesel revolucionarne spremembe, ko je na primer “edge-to-edge” zaslon, ki naj bi bil brez tipičnega prostora med zaslonom in robom telefona, kjer je sprednja kamera in tipalo prstnih odtisov. Spletne govorice še navajajo, da naj bi bil iPhone 8 opremljen z boljšo kamero od iPhona 6S in iPhona 7, kar pa je v bistvu kar standardna poteza ob prihodu novega iPhona na trg mobilne telefonije.

Kot vse kaže naj bi podjetje za pripravo ohišja pametnega mobilnega telefona iPhone 8 uporabilo kar steklo-keramiko. Uporaba tega sicer ne bo enostavna, saj steklo ne odstranjuje toplote enako učinkovito kot kovina. Zaradi tega bo moralo podjetje Apple izumiti bodisi procesor, ki se bo pri delovanju malo segreval ali pa aktivni sistem hlajenja. Če mu bo to uspelo verjamemo, da bo pametni mobilni telefon iPhone 8 zlahka opravil s celotno konkurenco, z njim pa bo podjetje Apple nedvomno nizalo nove prodajne rekorde.

Pametni mobilni telefon iPhone 8 naj bi prodajne police širom sveta ugledal šele v prvi polovici leta 2018. V najboljšem primeru pa bi novost lahko podjetje Apple predstavilo že poti koncu naslednjega leta, kar bi nedvomno razveselilo številne privržence telefonov iPhone.


Prijavi napako v članku