Računalništvo, telefonija
20.11.2020 12:00

Deli z drugimi:

Share

Tukaj je novi Google Pay

Tukaj je novi Google Pay
Tukaj je novi Google Pay

Apple je že pred dobrim letom predstavil svojo kreditno kartico v sodelovanju z Goldman Sachsom. Pa bo zdaj dobil novo konkurenco? Vse kaže na to, saj je pred kratkim Google predstavil popolnoma prenovljeni Google Pay. Novi Google Pay bo prinesel izboljšave tako za Android kot tudi za iOS. Od neposrednega pošiljanja denarja do nove plačilne kartice. Prenovljeni Google Pay je že na voljo v ZDA, za Evropo pa bo potrebno še malce počakati.

Kaj je pravzaprav novega? Aplikacija je sedaj bogatejša za tri nove zavihke. Zavihek “Pay” omogoča direktno pošiljanje denarja, podobno kot to omogoča PayPal. V zavihku “Explore” je mogoče najti vse najnovejše ponudbe in popuste, v zavihku “Insights” pa lahko uporabnik poveže svoj bančni račun in tako hitro pridobi na vpogled vse svoje nedavne transakcije.

Nova aplikacija bo prav tako omogočala, da samodejno preišče tako vaš Gmail kot tudi Fotografije za računi, ki jih bo nato avtomatično dodala v zgodovino porabe. Google bo prav tako omogočil tehnologijo prepoznavanje besedila oziroma t. i. “OCR”, ki bo lahko račun tudi prebrala in ga razvrstila v ustrezno kategorijo.

V začetku leta pri Googlu načrtujejo tudi pričetek sodelovanja z večimi bankami po vsem svetu, s tem pa bodo uporabnikom omogočili pridobitev tranksacijskega računa, ki bo vgrajen v Google Pay. Storitev bo znana pod imenom “Plex”.


Prijavi napako v članku