Operacijski sistemi
27.02.2014 13:27

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry s Q20 odslej konkurira Lenovo?

BlackBerry s Q20 odslej konkurira Lenovo?
BlackBerry s Q20 odslej konkurira Lenovo?

BlackBerry se vse manj posveča bitki iPhone Vs. Android, kar pa ne pomeni, da se je odpovedal pametnim telefonom. Vrača se med poslovne uporabnike, kamor tudi spada.

V Barceloni je na MWC 2014 BlackBerry namreč pravkar predstavil Q20, s katerim poskuša združiti dva različna svetova pametnih telefonov. Telefon s fizično tipkovnico, trackpadom in gumbi za meni, pošlji, nazaj in končaj. Poleg “fizične” navigacije je opremljen še s 3.5-palčnim zaslonom na dotik. Q20 naj bi tako predstavljal nekakšen most za poslovne uporabnike, ki želijo preiti iz Androida ali iOS-a na BlackBerry. Omenili so še zmogljivo baterijo, ostale specifikacije pa bodo precej podobne tistim od modela Q10. BlackBerry Q20 lahko pričakujemo v drugi polovici leta, cena še znana.

>> Ostale novosti svetovnega mobilnega kongresa MWC 2014

Poleg Q20, je BlackBerry razkril še novo različico IM sporočilnega Sistema, BBM Protected, kateri se pričakovano posveča predvsem varnosti in zaščiti podjetnih strank. Za slednjega celo pravijo, da je trenutno edini zares varen IM sistem.

BlackBerry je predstavil še svoj “samo-na-dotik-občutljiv” pametni telefon, Z3, ki je sicer pozicioniran za Indonezijsko tržišče in ga pri nas verjetno ne bomo ugledali.

BlackBerry bo odslej pravzaprav tekmoval s podjetjem Lenovo, ki je pred slabim mescem prevzelo še do pred kratkim Googlovo Motorolo Mobility za 2.9 milijarde dolarjev.

Z3 in Q20 sta tudi prva izdelka, ki sta se pojavila v sodelovanju s podjetjem Foxconn. 5-letna pogodba med slednjima veli, da bo Foxconn razvijal in proizvajal nekatere BlackBerry naprave in vodil investicije, medtem ko se bo BlackBerry posvečal razvoju programske opreme za mobilne naprave.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več

RESULT d.o.o.

Celovška cesta 182, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 17 80
RESULT d. o. o. je podjetje, usmerjeno v razvoj poslovnih informacijskih rešitev. Sodelujejo tudi z večjimi svetovnimi podjetji, kot sta na primer IBM in Microsoft. Pri delu upoštevajo ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več