Programska oprema
05.06.2006 13:22
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BitDefender opozoril HP na okužene gonilnike

Na zadnji dan meseca maja so BitDefenderjevi raziskovalci odkrili računalniški virus v gonilnikih podjetja HP. Virus Funlove je bil prisoten v večih različicah gonilnikov, javno dostopnih na HP-jevih FTP strežnikih. Z enakim virusom je HP (takrat še Hewlett-Packard) imel težave že leta 2000. O novem odkritju so BitDefenderjevi strokovnjaki takoj obvestili računalniškega giganta in ponudili pomoč pri odstranjevanju virusa.

Virus je bil odkrit po zaslugi edinstvene BitDefenderjeve tehnologije skeniranja arhivskih datotek, ki podpira tudi skeniranje gonilnikov v namestitvenih datotekah – lastnost, ki je konkurenčni protivirusni programi zvečine ne premorejo. Funlove virus, ki je bil prvič odkrit leta 2000 prav tako v BitDefenderjevih laboratorijih, že šesto leto ne miruje. Uporabniki BitDefender protivirusne zaščite so lahko brez skrbi, saj protivirusni program nadležni virus odstrani brez posledic.

BitDefenderjev direktor Bogdan Dumitru je z naslednjimi besedami označil neljubi pripetljaj: “Ta incident še enkrat več kaže na pomembnost preverjanja izhodnega prometa v podjetjih. Prav tako je zadnji dogodek dokaz, da uspejo okuževalci skoraj vedno, čeprav skrivnostno, preživeti.”

HP je sporne gonilnike odstranil iz svojih strežnikov, dogodka pa do danes še ni komentiral.

Brezplačno orodje za odstranitev Funlove virusa se nahaja na spletni povezavi:
http://www.bitdefender.com/site/Download/browseFreeRemovalTool/


Prijavi napako v članku