Programska oprema
22.03.2006 14:44
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BitDefender Mobile Antivirus

BitDefender preizkuša najnovejšo protivirusno zaščito za mobilne naprave

BitDefender bo ščitil tudi mobilnike in dlančnike.

Pri podjetju Softwin so zasloveli s svojim protivirusnim programskim paketom BitDefender. Paket je na voljo za več računalniških platform in operacijskih sistemov (Okna, Unix, Linux…), inženirji pa so mu pravkar dodali še različico za mobilne naprave, torej za pametne telefone in dlančnike. Gre za prvo javno preizkusno različico, zato programski paket nosi ime BitDefender Mobile Antivirus 1.0. Deluje na mobilnih napravicah z operacijskimi sistemi Windows Mobile Pocket PC (različica 2002 ali novejša), Windows Mobile SmartPhone (različica 2002 ali novejša) ter napravah s Symbian serija 60 platformo. Program je sestavljen iz dveh neodvisnih modulov: BitDefender Mobile Antivirus je program, ki teče na mobilni napravi, BitDefender Mobile Antivirus Update Module pa aplikacija, ki jo poženemo na osebnem ali prenosnem računalniku. Slednja skrbi za namestitev in/ali posodabljanje BitDefender Mobile Antivirus protivirusne zaščite na uporabnikovi mobilni napravi.


Programski paket je na voljo za različne platforme.

Protivirusni pogon mobilne različice temelji na večkrat nagrajenih BitDefender varnostnih tehnologijah. Program lahko posodobimo neposredno z naprave same preko GPRS povezave ali pa preko osebnega oziroma prenosnega računalnika, povezanega s svetovnim spletom, z nameščenim modulom BitDefender Mobile Antivirus Update Module.

Izdelek je že bil testiran na večih HP iPaq in Dell Axim dlančnikih ter Nokia in Motorola telefonih, kjer se je izkazal s polno funkcionalnostjo. V podjetju Softwin načrtujejo, da bo končna različica BitDefender Mobile Antivirus nared v prihodnjih mesecih, saj na tržišču obstaja veliko mobilnih naprav, s katerimi morajo zagotoviti polno združljivost in brezhibnost delovanja.

Preizkusna različica je seveda na voljo brezplačno, najdete pa jo na spletni povezavi:
http://www.bitdefender.com/site/Main/view/Beta-Mobile.html


Prijavi napako v članku