Računalništvo, telefonija
08.05.2020 07:00
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Morehead: Bitcoin bi lahko avgusta 2021 dosegel 115.000 ameriških dolarjev

Bitcoin ostaja krepko in stabilno nad vrednostjo 8000 ameriških dolarjev, v prvi polovici prihodnjega tedna pa sledi razpolovitev, ki lahko močno vpliva na to kriptovaluto.
Lahko bitcoin res doseže vrednost 115.000 dolarjev?
Lahko bitcoin res doseže vrednost 115.000 dolarjev?

Vlagatelji v bitcoin in njegovi lastniki nestrpno pričakujejo 3. razpolovitev v zgodovini. V nasprotju z borznim trgom in nekaterimi surovinami je bitcoin v teh dneh zelo stabilen in kaže svojo moč. Nekateri so prepričani, da se bitcoin vse bolj odmika od tveganega sredstva in pridobiva na verodostojnosti.

Vrhunec avgusta 2021?

Pred razpolovitvijo bitcoina si nekateri manejo roke in vanj vlagajo dodatna sredstva, drugi so skeptični. Ena izmed optimističnih napovedi pravi, da bo bitcoin prihodnje leto dosegel rekordno vrednost okoli 115.000 ameriških dolarjev. Takšna je napoved izvršnega direktorja Pantera Capital Dana Moreheada. Pravi, da za to obstaja 50% verjetnost. V nedavnem pismu vlagateljem je zapisal: »Če se dobava bitcoin kovancev zmanjša na polovico (s prepolovitvijo 12. maja) in vse ostalo ostane, kot je, bi cena bitcoina morala rasti.«

Morehead napoveduje, da bo bitcoin v primerjavi z zlatom in nafto še naprej pridobival na vrednosti. Zaradi pomanjkanja ponudbe je v preteklosti po razpolovitvi cena zrasla, zato zdaj napoveduje podoben trend.

Po njegovih izračunih bi, če bi se zgodovina ponovila, bitcoin moral vrhunec doseči avgusta 2021. Poleg tega je opozoril, da bodo spodbude, povezane z virusom Covid-19, zmanjšale vrednost denarja, ne pa tudi sredstev, kot sta bitcoin ali zlato.

Preberi še:

Tokratna recesija bo drugačna

Morehead pojasnjuje, da je bila prejšnja recesija v letih, ko se je bitcoin »rodil«, v obliki črke V z zabeleženo zgodnjo rastjo. Napoveduje, da bo tokratna, ki jo je sprožil koronavirus, v obliki črke L, saj številne družbe ne bodo poslovale ali bodo poslovale v omejenem obsegu, psihološki učinki so brez primere, različni sektorji pa bodo čakali drug na drugega za nadaljevanje polnih aktivnosti. Piše še, da je »skoraj neizogibno, da bo to pozitivno vplivalo prav na cene kriptovalut«.

Še nikoli niste trgovali s CFD-ji? Lahko, da je prav zdaj super priložnost, da se prizkusite v vlaganju v kriptovalute. Mi smo preizkusili portal AvaTrade, ki je preprost za uporabo in nudi vrsto možnosti. Prijavite se TUKAJ.

CFD je kratica za pogodbe za razliko. Giblje se podobno kot kriptovaluta, surovina ali vrednostni papir, pa vendar niste lastnik tega, v kar vlagate. Lahko pa so odličen način za investiranje. Preizkusite se tukaj.

Kaj je razpolovitev?

Razpolovitev bitcoina se zgodi na vsakih 210.000 blokov, to pa je približno na vsaka 4 leta. Tokratna je 3. v zgodovini te kriptovalute. Na začetku so rudarji za bitcoin blok prejeli 50 bitcoinov, trenutno jih prejmejo 12,5, naslednji teden po 12. majubodo z novo razpolovitvijo prejeli 6,25 bitcoina.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več
Zlati partner

ANNI d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 580 08 00
Podjetje Anni, d. o. o., je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že praktično od samega začetka. Brez pretirane hvale lahko rečemo, da svoje delo opravljajo dobro, saj ... Več

THRIVE informacijske storitve, d.o.o.

Bukovje 17, 2370 Dravograd, Tel: 040 893 763
Ni dvoma, da so računalniki, računalniška omrežja in ostala internet stvari (IoT) tehnologija pomembno vplivala na sodobni svet. Težko si je predstavljati obdobje, ko so bile ... Več