Računalništvo, telefonija
08.05.2020 07:00
Posodobljeno 6 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Morehead: Bitcoin bi lahko avgusta 2021 dosegel 115.000 ameriških dolarjev

Bitcoin ostaja krepko in stabilno nad vrednostjo 8000 ameriških dolarjev, v prvi polovici prihodnjega tedna pa sledi razpolovitev, ki lahko močno vpliva na to kriptovaluto.
Lahko bitcoin res doseže vrednost 115.000 dolarjev?
Lahko bitcoin res doseže vrednost 115.000 dolarjev?

Vlagatelji v bitcoin in njegovi lastniki nestrpno pričakujejo 3. razpolovitev v zgodovini. V nasprotju z borznim trgom in nekaterimi surovinami je bitcoin v teh dneh zelo stabilen in kaže svojo moč. Nekateri so prepričani, da se bitcoin vse bolj odmika od tveganega sredstva in pridobiva na verodostojnosti.

Vrhunec avgusta 2021?

Pred razpolovitvijo bitcoina si nekateri manejo roke in vanj vlagajo dodatna sredstva, drugi so skeptični. Ena izmed optimističnih napovedi pravi, da bo bitcoin prihodnje leto dosegel rekordno vrednost okoli 115.000 ameriških dolarjev. Takšna je napoved izvršnega direktorja Pantera Capital Dana Moreheada. Pravi, da za to obstaja 50% verjetnost. V nedavnem pismu vlagateljem je zapisal: »Če se dobava bitcoin kovancev zmanjša na polovico (s prepolovitvijo 12. maja) in vse ostalo ostane, kot je, bi cena bitcoina morala rasti.«

Morehead napoveduje, da bo bitcoin v primerjavi z zlatom in nafto še naprej pridobival na vrednosti. Zaradi pomanjkanja ponudbe je v preteklosti po razpolovitvi cena zrasla, zato zdaj napoveduje podoben trend.

Po njegovih izračunih bi, če bi se zgodovina ponovila, bitcoin moral vrhunec doseči avgusta 2021. Poleg tega je opozoril, da bodo spodbude, povezane z virusom Covid-19, zmanjšale vrednost denarja, ne pa tudi sredstev, kot sta bitcoin ali zlato.

Preberi še:

Tokratna recesija bo drugačna

Morehead pojasnjuje, da je bila prejšnja recesija v letih, ko se je bitcoin »rodil«, v obliki črke V z zabeleženo zgodnjo rastjo. Napoveduje, da bo tokratna, ki jo je sprožil koronavirus, v obliki črke L, saj številne družbe ne bodo poslovale ali bodo poslovale v omejenem obsegu, psihološki učinki so brez primere, različni sektorji pa bodo čakali drug na drugega za nadaljevanje polnih aktivnosti. Piše še, da je »skoraj neizogibno, da bo to pozitivno vplivalo prav na cene kriptovalut«.

Še nikoli niste trgovali s CFD-ji? Lahko, da je prav zdaj super priložnost, da se prizkusite v vlaganju v kriptovalute. Mi smo preizkusili portal AvaTrade, ki je preprost za uporabo in nudi vrsto možnosti. Prijavite se TUKAJ.

CFD je kratica za pogodbe za razliko. Giblje se podobno kot kriptovaluta, surovina ali vrednostni papir, pa vendar niste lastnik tega, v kar vlagate. Lahko pa so odličen način za investiranje. Preizkusite se tukaj.

Kaj je razpolovitev?

Razpolovitev bitcoina se zgodi na vsakih 210.000 blokov, to pa je približno na vsaka 4 leta. Tokratna je 3. v zgodovini te kriptovalute. Na začetku so rudarji za bitcoin blok prejeli 50 bitcoinov, trenutno jih prejmejo 12,5, naslednji teden po 12. majubodo z novo razpolovitvijo prejeli 6,25 bitcoina.

OPOMBE

* AvaTrade ponuja tako vlaganje v delnice kot tudi v kriptovalute ter trgovanje s CFDji.

* Upoštevajte, da so CFD-ji zapleteni instrumenti, z visoko stopnjo tveganja, kjer je zaradi vzvoda možna hitra izguba denarja. 79 % malih vlagateljev izgubi denar pri trgovanju s CFD-ji pri tem ponudniku. Razmislite, ali razumete, kako delujejo CFD-ji in ali si lahko privoščite, da tvegate izgubo denarja.

* Pretekli donosi niso jamstvo za bodoče donose.

* Kriptovalute so nestanovitni instrumenti, ki lahko v zelo kratkem časovnem okviru močno nihajo in zato niso primerni za vse vlagatelje. Razen s CFD-ji trgovanje s kriptovalutami ni urejeno in ga zato ne nadzoruje noben regulativni okvir EU.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več