Digitalizacija
02.06.2021 07:56
Posodobljeno 11 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bi prestavili svoj podatkovni center v oblak?

Podjetja pospešeno selijo svojo infrastrukturo v oblak, da bi dosegla konkurenčno prednost na trgu.

S selitvijo v oblak se podjetja osredotočajo predvsem na svoje poslovanje, posledično pa zmanjšujejo stroške vzdrževanja svoje zastarele informacijske opreme.

Javni oblak IBM® je zgrajen na robustni odprtokodni osnovi, ki vas osvobodi omejitve na enega ponudnika. Rešitev je podprta z najmočnejšimi varnostnimi protokoli, ki ščitijo vašo zasebnost in podatke – v okolju, ki je pripravljeno na najzahtevnejše obremenitve v podjetju. Vse to je izvedljivo po zaslugi IBM-ove vodilne in preizkušene infrastrukture, ki podjetjem omogoča, da rešitve prilagodijo svojim poslovnim zahtevam.

Prednost omenjene rešitve je, da vam v uporabo ponuja izjemno zmogljive namenske strežnike, ki vam jih ni treba vzdrževati. Zdaj tudi po nižji ceni in z enostavno globalno razširitvijo z več kot 60 podatkovnimi centri, ki so povezani z zelo varnim in izjemno hitrim omrežjem: govorimo o FIPS 140-2 Level 4 Certificate enkripciji in o IBM-ovi FASP® transferni tehnologiji, ki omogoča do stokrat hitrejši prenos podatkov, kot ga beležimo na FTP ali HTTP, ne glede na velikost paketov podatkov, razdaljo ali vrsto mrežne povezave.

Razvrstitev portfelja IBM IaaS oblačne infrastrukture

Infrastruktura kot storitev (IaaS) IBM Cloud deluje znotraj IBM-ove javne platforme v oblaku. IaaS je temeljni gradnik, ki v oblaku poganja vse ostale izdelke in rešitve. To je v bistvu dno infrastrukture, stranke pa imajo dostop do serijske številke namenskega strežnika. IaaS je oblika računalništva v oblaku, ki strankam na zahtevo zagotavlja računske, omrežne, pomnilniške in varnostne vire. V toku svojega poslovanja stranke lahko po potrebi povečujejo ali zmanjšujejo svoje vire.

IBM PaaS ali IBM-ova platforma kot storitev je model računalništva v oblaku, ki strankam ponuja celostno platformo s strojno in programsko opremo ter infrastrukturo za razvoj, zagon in upravljanje aplikacij brez dodatnih stroškov. To v praksi pomeni, da z nekaj kliki optimizirate in prilagodite uporabo strojne opreme svojim natančnim specifikacijam, tako da ustreza zahtevam vaših delovnih obremenitev.

IBM se zavzema tudi za zagotavljanje oblačnih rešitev in delovnih procesov, ki poleg IaaS vključujejo tudi IBM Cloud Kubernetes Service in IBM Cloud Functions za brezstrežniške aplikacije.

Lokacije data centrov

IBM-ova oblačna rešitev omogoča razporejanje vaših delovnih nalog med več kot 60 podatkovnimi centri v šestih regijah in 18 razpoložljivimi conami povsem svetu. IBM Cloud® je zasnovan tako, da ustreza vašim potrebam po lokalnem dostopu, nizki zakasnitvi signala in certificirani varnosti. Ponuja tudi najširšo izbiro glede tega, kje in kako naj se izvajajo vaše delovne naloge ali podatki. Model razpoložljivih con omogoča poenostavljen in bolj učinkovit način načrtovanja ter upravljanja aplikacij in podatkovnih baz. Tako so vedno dostopne, razširljive in odporne na napake.

Vodilna zaščita za varstvo podatkov

IBM ima dolgoletno zgodovino vodilnega ponudnika na področju kibernetske varnosti. Danes IBM Cloud® nadgrajuje to tradicijo kot najbolj odprt in varen javni oblak za poslovanje: ponuja vodilne zmogljivosti za zaščito podatkov v hrambi, prenosu in uporabi. Hkrati pa IBM ponuja neprimerljivo strokovno znanje, s katerim lahko vaše podjetje doseže varnostne, kakovostne in skladnostne cilje.

Brezplačen preizkus IBM-ovih oblačnih storitev

Z brezplačnim preizkušanjem lahko dostopate do več kot 40 izdelkov brez roka uporabe. Dokler ne izkoristite brezplačnega paketa v celoti, vam IBM ne zaračuna nobenih dodatnih stroškov – brez pogodb in obveznosti. Vaš račun ima brezplačen dobropis v višini 200 dolarjev ali 160 evrov, ki je veljaven 30 dni. Uporabite ga lahko za kateri koli izdelek s kataloga IBM Cloud®. Za brezplačen preizkus so na voljo tudi:

  • IBM Cloud® Code Engine 100.000 vCPU sekund na mesec,
  • informacijsko središče Kubernetes za 30 dni,
  • IBM Cloud® Object Storage 25 gigabajtov na mesec,
  • IBM API Connect® – 50.000 API mesečnih klicev
  • in še mnogo več – na ibm.com/cloud.

Za več informacij o IBM-ovi oblačni infrastrukturi in ostalih IBM-ovih izdelkih se lahko obrnete na naša dolgoletna poslovna partnerja, strokovnjaka za sodobne informacijske tehnologije, podjetji Comtrade iz Ljubljane (www.comtrade.com) in Arhides iz Maribora (www.arhides.si). (P.R.)


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
IBM Cloud

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

RDEČA ORANŽA d.o.o.

Titova cesta 2a, 2000 Maribor, Tel: 051 691 862
Razmišljajte kot vaši kupci Kako prepričati vaše potencialne kupce? Ste poskusili različne marketinške strategije, ki niso obrodile želenih rezultatov? S temi izzivi se zadnjih ... Več