Računalništvo, telefonija
15.09.2017 06:17
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bi roboti za seks lahko ogrozili življenje svojih lastnikov?

Bi roboti za seks lahko ogrozili življenje svojih lastnikov?
Bi roboti za seks lahko ogrozili življenje svojih lastnikov?

Vse bolj kaže, da bo čas klasičnega seksa kmalu mimo, saj se na trgu pojavljajo vse bolj dovršene in strašljivo realne robotske lutke, ki lahko izpolnijo prav vsako seksualno fantazijo. Strokovnjaki celo že govorijo o ljubezenskih robotih, ki naj bi uporabnikom v bližnji prihodnosti ponujali neverjetno intenzivne orgazme oziroma takšne, ki jih pri običajnem seksu ni mogoče doseči. Zato so ti prepričani, da nam bodo robotske lutke znatno povečale kakovost življenja, zaradi njih pa naj bi tudi živeli precej dlje kot živimo zdaj.

To bo seveda držalo le v primeru, če bodo proizvajalci robotskih lutk poskrbeli za ustrezno varnost svojih izdelkov. Če to ne bo držalo, obstaja zelo velika nevarnost, da bi lahko nadzor nad njimi prevzeli hekerji. Te »naprave« bodo namreč povezane v svetovni splet in kot take bodo nedvomno izpostavljene hekerskim napadom. Profesor Nick Patterson iz avstralske javne univerze Deakin pa je celo prepričan, da bi odsotnost ustreznih varnostnih mehanizmov pri robotskih lutkah lahko v primeru napada povzročila celo smrt njihovih lastnikov, saj bi bile v tem primeru pod popolnim nadzorom nepridipravov.

Da to ni več znanstvena fantastika, je pred kratkim dokazalo podjetje IOActive. Njihovi varnostni strokovnjaki so namreč brez večjih težav prevzeli nadzor nad manjšimi roboti, z njimi pa so nato napadli paradižnik in ga povsem uničili.


Prijavi napako v članku