Digitalizacija
05.08.2021 11:00
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova Bela knjiga o All-Flash podatkovnem centru bo na novo opredelila podatkovne centre All-Flash

Bela knjiga na novo opredeljuje zasnovo All-Flash podatkovnega centra, hkrati pa zagotavlja visoko gostoto in zanesljivost, nizko zakasnitev ter energetsko učinkovitost.
Bela knjiga na novo opredeljuje zasnovo All-Flash podatkovnega centra, hkrati pa zagotavlja visoko gostoto in zanesljivost, nizko zakasnitev ter energetsko učinkovitost.

Bela knjiga mednarodne družbe International Data Corporation (IDC) »Premik proti obdobju All-Flash podatkovnih centrov za pospešitev digitalne transformacije«, sponzorirana s strani družbe Huawei, je napovedala odprtje All-Flash podatkovnega centra, prvega te vrste v industriji, ki je sistematično orisal All-flash podatkovni center z vidika shranjevanja, računalništva in omrežij. Novo odprti center bo služil kot referenca in kot eden vodilnih zgledov nadgradnje podatkovnih centrov, še zlasti pri podjetjih, ki se želijo digitalno preoblikovati. Poglavitni cilj je tako spodbujati izgradnjo in v prihodnosti spodbujati nadaljnji razvoj podatkovnih centrov All-Flash v vseh panogah.

Razvoj podatkovnih centrov in inovacij sta dva trenda, ki se jim ne moremo izogniti sedaj, ko prehajamo v inteligentno dobo. Po nadgradnji IT arhitekture podjetij, vse več organizacij vlaga v inovativne tehnologije, ki zraven vključujejo podatkovne inovacije, agilnost v realnem času, energetsko učinkovitost, zanesljivost in inteligentno upravljanje. Vsi ti vidiki predstavljajo nove trende za v prihodnost usmerjene, trajnostne podatkovne centre.

Bela knjiga na novo opredeljuje zasnovo All-Flash podatkovnega centra, kot tistega, ki uporablja SSD-je za vsaj 90 % svoje pomnilniške zmogljivosti (zajema zunanje sisteme za shranjevanje in ima vgrajene strežnike za shranjevanje), hkrati pa zagotavlja visoko gostoto in zanesljivost, nizko zakasnitev ter energetsko učinkovitost. Podatkovni center All-Flash bo tudi igral vlogo pri promociji digitalnih podjetij in aplikacij ter bo na tak način pomagal podjetjem pri povečanju vrednosti inovacij s podatkovnega področja.

Poleg tega, Bela knjiga opisuje opredelitev in pozicioniranje podatkovnih centrov All-Flash, ki temeljijo na najboljših svetovnih praksah iz finančnih, operaterskih in zdravstvenih industrij.

  • Sistem All-Flash ni več omejen samo na določene aplikacije in delovne obremenitve. Z njim lahko sedaj dosežemo kritične obremenitve in dodane vrednosti v raznolikem okolju.
  • Nacionalne in mednarodne politike o varčevanju z zeleno električno energijo so bile postopoma implementirane v celotno proizvodnjo in poslovanju podjetij. Podatkovni center All-Flash je pametna izbira in naslednji korak v trajnostnem razvoju.
  • Mreža podatkovnih centrov se razvija v smeri povezovanja z vsemi IP-naslovi. Predvideva se, da bo NVMe namesto vlaken postal katalizator inovacij v arhitekturi prenosa za doseganje višjih zmogljivosti in poenostavitev upravljanja O&M, zlasti v arhitekturi razčlenjeni na računalništvo in shranjevanje.
  • Digitalna preobrazba podjetjem predstavlja nove izzive, vključno s tistimi izzivi, ki jih predstavljajo podatki v realnem času. Infrastruktura, ki temelji na pomnilniku, je zdaj glavna izbira, saj zagotavlja optimalno zakasnitev pri delovnih obremenitvah in uporablja najsodobnejše tehnologije, kot so AI, strojno učenje in poglobljeno učenje. Takšna infrastruktura zagotavlja visoko hkratnost podatkov pri nizki zakasnitvi, kot nalašč za povečanje delovnih obremenitev.
  • V prihodnje se bo digitalna infrastruktura razvila in postala vseprisotna in bo zajemala celoten življenjski cikel podatkov. Podatkovni center All-Flash bo uvedel med-domensko uvajanje skozi celoten življenjski cikel in bo tako ponujal pametni O&M, ki bodo zmanjševali stroške in kompleksnost upravljanja podatkovnega centra, hkrati pa bodo zagotavljali večjo zmogljivost enote in zanesljivost kot alternativni modeli.

Podatkovni center All-Flash uporablja celoserijsko, visokokakovostno shranjevanje in ponuja zaščito pred vsemi možnimi scenariji. Primeren je za tiste, ki želijo dopolniti svoje potrebe po digitalnem razvoju ter nadgraditi znanstvene in tehnološke inovacije. Poleg tega, opremljen z vsemi IP podatkovnimi omrežnimi centri in pametnim Q&M, podatkovni center All-Flash zmanjšuje odtis podatkovnega centra in zmanjšuje porabo energije, kar vam posledično pomaga znižati stroške energije in s tem ustvariti večjo vrednost.

Za več informacij obiščite spletno stran Huawei OceanStor All-Flash Data Center Solution.

Če želite prenesti Belo knjigo, kliknite tukaj.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei All-Flash Bela Knjiga

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GOinfo d.o.o.

Prvomajska ulica 37, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 335 07 00
GOinfo d.o.o. iz Nove Gorice je eno izmed prvih računalniških podjetij v Sloveniji, ki je razvilo lastno programsko opremo za vodenje poslovanja v proizvodnih podjetjih na PC platformi, ... Več
Zlati partner

GROWTHCOM d.o.o.

PE Ljubljana, Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana, Tel: 051 313 192
Growthcom - vaš specialist za digitalni marketing Svoje 10-letne izkušnje s področja prodaje in digitalnega marketinga je z nami delil direktor podjetja, David Fabjan. V Growthcomu ... Več

i-Rose d.o.o.

Podšmihel 1e, 3270 Laško, Tel: 03 733 82 50
Svet informacijske tehnologije je okolje, kjer se neprestano razvijajo novi koncepti, ideje in rešitve. Podjetje i-Rose že vse od leta 1993 uspešno razvija in udejanja nove ideje ... Več

MOJVIDEO d.o.o.

Prežihova ulica 17, 8250 Brežice, Tel: 040 903 424
Mojvideo.com, prvi slovenski video portal Le kdo ne pozna portala Mojvideo.com? Gre za prvi, največji in najbolj obiskan spletni video portal v Sloveniji, ki je prvotno namenjen ... Več