Telefoni
22.06.2012 10:25
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Babica s šibrovko nad iPhone

Ženica ni bila nič kaj prizanesljiva do Applovih mobilnih naprav.
Ženica ni bila nič kaj prizanesljiva do Applovih mobilnih naprav.

Na svetovnem spletu najdemo številne preizkuse, kjer bolj ali manj izkušeni preizkuševalci preverjajo odpornost mobilnih naprav na padce, udarce, praske, vodo in podobno. Ti testi pogosto pokažejo, da so zaščitni mehanizmi, kot je na primer steklo Gorila Glass 2, le marketinško »nakladanje«. Ti namreč mobilno napravo varujejo le pred manjšimi »nesrečami«.

Če želimo mobilne naprave učinkovito zaščititi pred poškodbami, jim moramo »odeti« v posebne zaščitne etuije oziroma jih prekriti z namenskimi folijami. Da bi proizvajalci dokazali učinkovitost njihovi izdelkov, mobilne naprave izpostavljajo tudi nemogočim pogojem. Med njimi trenutno prednjači podjetje Clearplex. To namreč učinkovitost svojih zaščit za mobilne naprave preizkuša kar s strelnim orožjem.

Njihov najnovejši preizkus zaščitne folije je zdramil tako rekoč celotno spletno skupnost. V videoposnetku se je namreč starejša ženica s strelnim orožjem spravila nad Applov prenosni računalnik MacBook in pametni mobilni telefon iPhone. Na prvega se je spravila kar s puško, medtem ko je mobilnik preizkusil trdoto šiber. Medtem ko prenosni računalnik MacBook ni imel nikakršne možnosti, jo je iPhone odnesel nekoliko bolje. Ko pa so na Applov mobilnik namestili zaščitno folijo podjetja Clearplex, jo je mobilnik odnesel skoraj brez poškodb. Kako starejša ženska s strelnim orožje uničuje Applove mobilne naprave si lahko ogledate na spletni povezavi http://goo.gl/M16ap. Zanimiv preizkus, a ne?

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku