Računalništvo, telefonija
24.06.2010 14:10

Deli z drugimi:

Share

Axis ostaja v vodstvu: Prva termalna IP kamera

Z izdelki podjetja Axis je vse pod nadzorom!
Z izdelki podjetja Axis je vse pod nadzorom!

Podjetje Axis, vodilno na področju IP nadzornih kamer, je ponudilo v prodajo prvi termalni IP kameri na svetu. Gre za kameri s tržno oznako Q1910 in Q1910-E, ki se odlično ujameta z mrežnimi nadzornimi sistemi, s katerimi se opravlja 24-urni varnostni nadzor, sedem dni na teden. Ker gre za termalni nadzorni kameri, lahko z njima zaznamo ljudi in incidente s hudimi posledicami tudi v popolni temi in drugih težkih vremenskih razmerah.

Kameri Axis Q1910 in Q1910-E ponujata termične posnetke z ločljivostjo 160 x 128 točk in povprečno frekvenco 8,33 sličic na sekundo, kot zajema pa znaša 17 stopinj. Novinca sta edina na svetu, ki podpirata ključne IP nadzorne funkcionalnosti, kot so kodeka H.264 in Motion JPEG, zvok, lokalno shranjevanje posnetkov in napajanje preko mrežnega kabla. Ključna komponenta termalnih kamer pa je pametni video. Kamera Q1910-E se lahko pobaha še z naprednim alarmnim sistemom, sistemom za zaznavo gibanja in podporo za napredno platformo Axis Camera Application Platform.

Podjejte Axis meni, da je prihodnost nadzornih kamer v IP tehnologiji, saj se lahko pri njihovi uvedbi uporabi kar obstoječe mrežne infrastrukture (nižki stroški vpeljave sistema), za delovanje IP kamere ne potrebujemo računalnika, kamere nudijo hiter, kakovosten in takojšen ogled posnetkov ter nudijo možnost nadzora objekta na daljavo in zato takojšnje ukrepanje. Videoposnetke lahko seveda shranjujemo tudi na naši delovni postaji oziroma strežniku. Sistem video nadzora (mrežne IP kamere in programska oprema) dejansko omogoča, da iz kateregakoli mesta na svetu dostopamo do shranjenih posnetkov, opazujemo dogajanje in upravljamo z alarmnimi sistemi.

Axis je IT podjetje, ki ponuja rešitve omrežnega video nadzora za profesionalna okolja. Podjetje je vodilno na trgu omrežnih nadzornih sistemov in usmerja prehod iz analognega v digitalni videonadzor. Izdelki in rešitve podjetja Axis se osredotočajo na varnostni in oddaljeni nadzor. Izdelki temeljijo na osnovi inovativnih in odprtih tehnoloških platformah. Axis je švedsko podjetje, ki svoje izdelke ponuja v več kot 20 državah širom sveta, s partnerji pa sodeluje v več kot 70 državah. Podjejte je bilo ustanovljeno leta 1984 in kotira na ameriški borzi NASDAQ OMX Nordic pod »oznako« Ticker OS. Več informacij o inovativnih izdelkih in prodajni program podjetja Axis je na voljo na spletni strani http://www.axis.com/.


Prijavi napako v članku