Triki in nasveti
02.02.2006 16:21
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Avtomatsko barvanje zaznamkov v Outlookovem koledarju

Outlook premore koristno funkcijo, ki sama poskrbi, da se nekateri zaznamki v koledar samodejno pobarvajo tako, kot smo predhodno določili. Tako lahko na primer vnaprej ukažemo, da naj Outlook v koledarju prestreže vse zaznamke, ki vsebujejo to in ono besedo in jih ustrezno obarva, da jih bomo kasneje v koledarju lažje ločili.
Funkciji se reče Automatic Formatting (Samodejno oblikovanje), do nje pa pridemo tako, da z desnim miškinim gumbom kliknemo na mesto v Outlookovem koledarju in s konca seznama izberemo omenjeno postavko.
Odpre se nam novo okno, kjer pričnemo dodajati pravila, po katerih naj Outlook samodejno obarva zaznamke. V našem primeru smo se odločili, da bomo z zeleno barvo barvali tiste zaznamke, v katerih se bo nahajala beseda sprehod. Zatorej pričnemo dodajati novo pravilo (Add/Dodaj). Poimenujemo ga Sprehod in izberemo želeno barvo, nato pa z ukazom Condition na gumbu spodaj levo vklopimo okno s pravili; povedati moramo namreč, v kakšnih primerih naj se zaznamek v koledarju obarva zeleno. V našem enostavnem primeru v prvo polje vpišemo besedo sprehod, sicer pa bi lahko pravilo barvanja prilagodili tudi tako, da se nam npr. zaznamek izpiše z rdečo, če je eden izmed povabljenih udeležencev v zaznamku naš šef (polje Attendees).
No, ko smo z nastavitvami opravili (mimogrede, naenkrat je lahko vklopljenih več pravil, ki se preverjajo v vnaprej določenem vrstnem redu), je čas, da preizkusimo delovanje. V poljubno polje vpišimo besedo sprehod in zaznamek se bo obarval zeleno. Še več, tudi če se bo beseda sprehod nahajala sredi stavka, jo bo Outlook prepoznal kot zrelo za zeleno.


Prijavi napako v članku