11.08.2011 10:36

Deli z drugimi:

Share

Uvoz in sinhronizacija dobavitelja v spletno trgovino

Modul za uvoz dobavitelja
Modul za uvoz dobavitelja

Vsi večji spletni centri bi si težko predstavljali ročno vnašanje vseh artiklov, ki jih ponujajo na svoji spletni trgovini. To bi med tisočimi izdelki pomenilo vsakemu posebej naložiti sliko, dodati opis ter določiti redno in akcijsko ceno. Ko bi izdelek končno uspeli objaviti, pa bi morali ročno preverjati še zalogo pri dobavitelju, saj večina spletnih trgovcev nima lastne zaloge. Brez konstantnega preverjanja pa se hitro lahko zgodi, da stranka naroči ravno tisti model prenosnika, ki je že pošel.

Pripravljena datoteka s strani dobavitelja
V izogib temu scenariju so v prvi vrsti poskrbeli že dobavitelji sami, saj imajo bolj kot ne že vsi pripravljeno XML datoteko (ponekod tudi v obliki .csv ali .txt), katero trgovci le preprosto uvozijo v svoj sistem. Na kakšen način trgovec uvozi te podatke in jih sinhronizira s svojo spletno platformo, pa je nekoliko zahtevnejša zadeva.

Modul za uvoz dobavitelja
V podjetju Spletni sistemi d.o.o. so razvili modul za uvoz dobavitelja, ki omogoča stalni avtomatski uvoz in sinhronizacijo artiklov v spletno trgovino kot tudi stalno osveževanje zaloge in cene artiklov.

Uvoz podatkov in sinhronizacija
S pomočjo modula na povsem enostaven način uvozite podatke v svojo spletno trgovino kot so naziv, opis, kategorija, slika, galerija, proizvajalec, davek, zaloga, nabavna cena ter prodajna cena. Sinhronizacijo lahko sprožite ročno ali pa nastavite na določeno uro, kjer bo modul sam zagnal proces sinhronizacije. Tako se vam bodo stalno osveževali zaloga in cena, med prvimi boste imeli objavljene vse nove produkte dobavitelja in za to vam ne bo potrebno nič storiti.

Dodatne nastavitve modula

Slike:
Modulu podpira tudi različne nastavitve, ki omogočajo veliko mere prilagodljivosti posamezni spletni trgovini. Možno je določiti višino in širino glavne slike kot tudi male slike in uvoz bo sliko avtomatsko prilagodil izbrani nastavitvi. Prav tako je možno prenesti morebitne dodatne slike v galerijo pri posameznem artiklu, število prenesenih slik pa lahko omejite na želeno število.

Status:
Novim artiklom lahko določite status »aktiven« ali »neaktiven«, povsem odvisno ali dobavitelju zaupate, da je dobro poskrbel za slike in predvsem opis, ali pa bi radi pred samo objavo vse še na hitro sami preverili. Prav tako lahko nastavite status glede na zalogo, tako da vam uvoz avtomatsko nastavi status »neaktiven« na artiklu, kateremu je pri dobavitelju pošla zaloga.

Marža:
Kategorijam lahko določite maržo glede na vašo nabavno ceno in cene se bodo samodejno oblikovale.

Kompatibilnost modula
Modul je kompatibilen z opensource spletnimi rešitvami, kot so Magento, Joomla Virtuemart, OsCommerce, Prestashop, Zen Cart, Opencart in drugi, podpira pa tudi t.i. custom spletne aplikacije. Podatke bere iz vrst datotek kot so XML, TXT, CSV, Excel, Access in podobni.

Namestitev modula
Implementacija modula poteka hitro in povsem ločeno in izven spletne trgovine, tako da je za varnost poskrbljeno. Po končani namestitvi in testiranju naročnik pridobi dostop do administracije modula in vso potrebno dokumentacijo. Sama uporaba modula je povsem preprosta. Vse, kar je potrebno storiti je pritisniti gumb “Uvozi”, kateri sproži proces sinhronizacije in uvoz artiklov v spletno trgovino. Kot že omenjeno pa je moćno vse skupaj še poenostaviti tako, da se določi samodejni dnevni uvoz ob želeni uri.

Demo administracije modula
Spletna trgovina tipa OsCommerce:

demodob.spletnisistemi.si

Uvoz – administracija:
demodob.spletnisistemi.si/uvoz/

Uporabniški podatki:

  • Uporabniško ime: admin
  • Geslo: test123

V demo spletni trgovini je onemogočen uvoz slik zaradi hitrosti delovanja.

Bi ga imeli tudi vi?

Več o samem modulu si lahko preberete na spletni strani podjetja Spletni sistemi d.o.o., kjer so vam tudi na voljo za vse dodatne informacije. Lahko pa tudi opravite nakup v njihovi spletni trgovini shop.spletnisistemi.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNI SITEMI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več
Zlati partner

IMEDIA GSM d.o.o.

Prvomajska ulica 39, 5000 Nova Gorica, Tel: 08 205 86 61
Mishop.si je spletna trgovina, specializirana za prodajo električnih aparatov znamke Xiaomi (posebej pametnih telefonov, pa ne samo teh) na slovenskem območju. Storitve: - naročila ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben od drugih podpornih storitev. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno nalogo, ... Več
Srebrni partner

ZEOS d.o.o.

Šlandrova ulica 4, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 366 85 41
O družbi ZEOS Družba ZEOS, d.o.o. je izvajalec skupne sheme ravnanja z e-odpadki (OEEO), odpadnimi baterijami (OPBA) in odpadnimi nagrobnimi svečami (ONS). Skupaj s proizvajalci, ... Več