Avtomobilizem
20.06.2009 11:00
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Avto pilot za poletje

Avto pilot za poletje
Avto pilot za poletje

Avto pilot Lorenz Mirage AP6K color je predstavnik zadnje generacije samodejnih sistemov za nadziranje plovbe družine Lorenz Mirage ApxK. Vgrajeni zmogljivi mikroprocesorji omogočajo hitro odzivanje na vsako spremembo poti, zato v trenutku preračunajo in izvedejo vse potrebne popravke.

Poleg velikega barvnega zaslona, enostavnosti vgradnje in upravljanja, avtopilota Lorenz Mirage AP6K odlikujejo tudi nekatere izjemno uporabne funkcije. Takšna je na primer funkcija „Power steering” za prevzem ročnega nadzora nad krmilom v katerem koli trenutku. Funkcije „PRC system”, ki zagotavlja kar največjo stabilnost plovila tudi pri visokih hitrostih, valovih, močnem vetru ali toku, pa so vsi pomorščaki še posebej veseli.

Avto pilot Lorenz Mirage AP6K color lahko uporabljate tako na plovilih z motornim pogonom kot na jadrnicah, pri čemer je proizvajalec še posebej mislil na vse jadralce, saj ima avtopilot dodano funkcijo „Vento”, ki zagotavlja optimalni kot zajema vetra (funkcija je aktivna z uporabo opcijskega vetrnega senzorja NMEA 0183 Lorenz LRW02).

Strokovnjaki so avtopilotu dodali tudi prednaložene načine manevriranja z vašim plovilom kot so način ZIG-ZAG za vse navdušene ribiče, način MOB za kar najlažje vračanje na mesto, kjer vam je nekdo padel v vodo, način REVERSE za vklop povratne plovbe po prepluti poti in način CIRCLE, če želite krožiti okrog vašega cilja; vse z namenom, kar najbolj olajšati vašo plovbo.

Avtopilot Lorenz Mirage AP6K ima možnost vgradnje dodatne kontrolne enote in daljinskega upravljalnika, ter je izdelan in posebej prilagojen plovilom dolžin med 10 in 25 metrov. Od same dolžine plovila, njegovega pogona (servo motorji, običajni motorji ipd) ter od njegove teže je odvisno tudi, kateri tip črpalke boste povezali za optimalno delovanje vašega avto pilota (črpalka ni zajeta v ceni).

Vas zanima več iz te teme?
GPS navigacija za avto

Prijavi napako v članku