Računalništvo, telefonija
27.10.2018 13:52
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Asus presenetil z zanimivim prenosnikom Chromebook

Prenosnik Asus Chromebook C523 vas bo zlahka prepričal!
Prenosnik Asus Chromebook C523 vas bo zlahka prepričal!

Mnogi poznavalci so prepričani, da prenosni računalniki Chromebook že predstavljajo odlično alternativo računalnikom, ki poganjajo operacijski sistem Windows 10, in sicer predvsem na račun njihovega hitrega delovanja ter nizke cene. Ker se za tovrstne računalniške sisteme zanima vse več kupcev, ne preseneča, da inženirji vlagajo vse več časa za pripravo prenosnikov, opremljenih z operacijskim sistemom Chrome OS. Pri tem so se tokrat še posebej izkazali inženirji podjetja Asus, saj jim je uspelo pripraviti prenosnik, ki bo brez težav prepričal tudi nekoliko zahtevnejše poslovne uporabnike in študente.

Prenosni računalnik Asus Chromebook C523 je opremljen z 39,6-centimetrskim oziroma 15,6-palčnim zaslonom ločljivosti do 1.920 x 1.080 slikovnih točk in frekvenco osveževanja 60 sličic na sekundo, pri čemer je na voljo tudi različica z zaslonom na dotik. Za tekoče in zanesljivo delovanje operacijskega sistema in nameščene programske opreme skrbita štirijedrni Intelov procesor z 8 gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik z 32 gigabajti oziroma 64 gigabajti sistemskega pomnilnika. Tu najdemo še bralnik pomnilniških kartic (SD, SDHC in SDXC), že skorajda pozabljen priključek za slušalke, podatkovna vmesnika USB-A in USB-C ter nepogrešljivi brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth 4.0.

Napolnjena baterija prenosnega računalnika Asus Chromebook C523 zadošča za do 10 ur avtonomije delovanja, celotna naprava pa tehta zgolj 1,45 kilograma. Novost naj bi na trg po vsej verjetnosti prispela šele tekom naslednjega leta, maloprodajna cena novosti pa žal še ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku