Računalništvo, telefonija
07.12.2017 09:11

Deli z drugimi:

Share

ASUS NovaGo: Snapdragon 835 in Windows 10 pod eno streho!

Prenosni računalnik ASUS NovaGo bo mogoče kupiti v prvi četrtini naslednjega leta.
Prenosni računalnik ASUS NovaGo bo mogoče kupiti v prvi četrtini naslednjega leta.

Podjetje ASUS je pripravilo nadvse zanimivi prenosni računalnik, ki združuje še pred kratkim nezdružljivi tehnologiji in sicer Snapdragon 835 in Windows 10. Čeprav prenosni računalnik ASUS NovaGo poganja mobilni procesor Snapdragon 835, lahko na njem poganjamo prav vse aplikacije, ki so bile pripravljene za osebne računalnike s platformo x86 oziroma 32-bitno osnovo. To v praksi pomeni, da je mobilna naprava s procesorjem s sredicami ARM postala povsem primerljiva s klasičnimi osebnimi računalniškimi sistemi.

Zanimivi prenosni računalnik ASUS NovaGo je opremljen s 33,7-centimetrskim (13,3-palčnim) zaslonom občutljivim na dotik, kar pomeni, da ga bomo lahko uporabljali tudi v vlogi praktične tablice. Ločljivost zaslona znaša 1.920 x 1.080 slikovnih točk, barvna pokritost sRGB spektra pa znaša 100 odstotkov. Kupcem bodo dejansko na voljo kar trije modeli novosti. Vstopna različica bo opremljen s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 64 gigabajti prostora, medtem bo bodo zmogljivejši enačici opremljeni z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in vgrajenim pomnilnikom s 128 gigabajti oziroma 256 gigabajti prostora. Pomnilnik, na katerega so shranjeni podatki, temelji na UFS 2.0.

Ker je prenosni računalnik ASUS NovaGo opremljen s procesorjem Snapdragon 835 ta ponuja tako hitro povezavo v mobilna omrežja 4G/LTE kot dolgo avtonomijo delovanja. Baterija z enim polnjenjem nareč zagotavlja do 22 ur delovanja in do kar 30 dni v stanju pripravljenosti. Na napravi velikosti 316 x 221,6 x 14,9 milimetrov in teže 1,39 kilogramov je nameščen operacijski sistem Windows 10 S, ki podpira zgolj aplikacije iz Windows trgovine, na srečo pa ga lahko nadgradimo na različico Windows 10 Pro.

Vstopna različica prenosnega računalnika ASUS NovaGo s štirimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 64 gigabajtov prostora je v Združenih državah Amerike vrednotena preračunanih 508 evrov. Nekoliko zmogljivejša različica z osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajtov prostora pa je vrednotena na preračunanih 680 evrov. Cena najzmogljivejše različice pa žal ni bila razkrita.


Prijavi napako v članku