09.03.2012 13:19

Deli z drugimi:

Share

ASAP – vodenje financ na enostaven način

Učinkovit, pa vendar tako enostaven za uporabo!
ASAP – vodenje financ na enostaven način
ASAP – vodenje financ na enostaven način

Veliko podjetij se na različne načine spopada z urejanjem svojih financ in neskončne papirologije, nekateri se odločijo za drage in v večini primerov veliko preveč kompleksne sisteme, spet drugi rešujejo ta problem popolnoma po svoje. Vendar vsa manjša in tudi srednja podjetja potrebujejo skoraj vedno le preprost in ob enem zelo učinkovit poslovni program, kateri jih lahko razbremeni nadvse zamudnega in mučnega urejanja neskončne papirologije.

Če je tudi vaše podjetje na poti iskanja racionalne in ravno tako dolgoročne rešitve, potem smo prepričani, da je Asistent Sodobne Avtomatizacije Procesov – ASAP, pravo orodje za vas.

Asap je nepogrešljiv program za vodenje računov, predračunov in stroškov. Poleg enostavne uporabe in cenovne dostopnosti za vsak žep ga odlikuje tudi možnost prilagajanja posameznim željam in potrebam uporabnika.

S programom ASAP boste imeli vse izdane račune, predračune, stroške in statistiko na enem mestu, za uporabo pe je potrebna le internetna povezava.

Kaj ponuja Asap

Asap je v prvi vrsti namenjen predvsem manjšim podjetjem, vsekakor pa je lahko odličen pripomoček tudi večjim podjetjem. Osnovna verzija, ki stane skromnih 100,00 € + ddv brez nadaljnih naročnin, vsebuje vse potrebno za vodenje računov, strank in stroškov. Tako uporabnik lahko v vsakem trenutku pregleda stanje neplačanih računov, vrednost prihodkov in izhodnega DDV-ja. Program se namesti na želeno (pod)domeno, tako da je za dostop do podatkov potrebna le internetna povezava.

Glavne funkcionalnosti

Dodajanje uporabnikov

Dodajanje zaposlenih kot uporabnike Asap-a omogoča dodeljevanje uporabniškega imena in gesla, kontaktnih podatkov in dodeljevanje pravic za omogočanje oz. omejevanje dostopov do določenih podatkov.

Dodajanje strank in postavk

Stranke se vnašajo preko enostavnega obrazca, podatke o vseh slovenskih podjetjih pa je možno uvoziti kar iz Ajpes-ove baze poslovnih subjektov. Stranke se enostavno išče preko naprednega iskalnika, se jih naknadno ureja ali zbriše, vsaki stranki pa se lahko določi tudi privzet plačilni rok.

Možnost shranjevanja postavk, ki se jih pogosto uporablja pri pripravi računov, predračunov ali avansnih računov, pripomore k prihranku časa. Namesto stalnemu vnosu celotne postavke se tako vpiše le prve črke in že se ponudijo možnosti. Postavki se lahko določi naziv, enoto, ceno in davek.

Priprava in obdelava dokumentov (račun, predračun, dobropis, avansni račun)

Izdelava dokumentov, kot so račun, predračun, dobropis in avansni račun poteka hitro in enostavno.

Posameznemu dokumentu je možno določiti status plačila (plačan, neplačan) in status pošiljanja (neposlan, poslan po pošti, poslan po elektronski pošti).

Stranko se poišče preko spustnega menija ali vpisom naziva. V primeru, da stranka še ni dodana, pa je na voljo gumb, kjer v pojavnem oknu hitro vnesemo novo stranko. Tako ni potrebno zapuščati izdelavo dokumenta, saj je omogočeno, da se hkrati z izdelavo dokumenta vnese tudi nova stranka.

Popust je lahko generalni na celotno vrednost ali pa se ga določi po posameznih postavkah.

Dokumentu je omogočeno dodajanje opombe, ki je vidna na samem dokumentu kot tudi internega komentarja, ki je viden le uporabnikom Asap-a.

Podprta je tudi tujina ter različne davčne olajšave z zapisanimi členi zakonov (licence, EU zavezanci, tretje države).

Pregled nad izdanimi dokumenti

Ena izmed večjih prednosti Asap programa je učinkovito pregledovanje in urejanje dokumentov. Dokumente je možno iskati preko naprednega iskalnika ter uporabo različnih filtrov. Ob dokumentu pa so tudi nadvse priročne ikonce, ki so pravzaprav bližnjice za vse najbolj pogosto uporabljene funkcije kot so: izpis dokumenta v .pdf formatu z možnost tiskanja in / ali shranitve na računalnik, kloniranje dokumenta, prenos predračuna v plačan oz. neplačan račun, spremembe statusa o plačilu in pošiljanju dokumenta, pošiljanje dokumenta na strankin e-naslov z že predpripravljenim besedilom, hiter dostop do internega komentarja in še nekateri drugi.

Oblika dokumentov

Izhodne račune, kot tudi predračune, dobropise in avansne račune je možno oblikovati po želji, jim dodati elektronski žig in podpis ter logotip podjetja.

Vodenje stroškov in analiza prometa

Pri vnosu stroškov je možno priložiti tudi datoteko (npr. naročilnico, dobavnico …). V izogib ročnemu vnosu stroškov pa je na voljo avtomatski uvoz odlivov iz poslovnega računa preko TKDIS datoteke.

Asap vodi tudi statistiko in analizo prometa na mesečni in letni ravni ter ponuja pregled vseh plačanih in neplačanih računov, njihove datume zapadlosti, DDV prihodkov, itd.

Dodatne razširitve in nadgradnje

Osnovni program Asap pa se lahko naknadno prilagodi željam posameznega uporabnika. Tako so na voljo nadgradnje, kot je možnost pošiljanje SMS sporočil strankam ob zaključku naročila, tiskanje računa z UPN obrazcem, izdaja računa v tujem jeziku, samodejen uvoz iz spletnih trgovin v Asap, uvoz podatkov o naročniku v program za dostavo kot sta GLS Connect Online in Poštarca in še mnogo drugih.

Poleg vedno novih modulov, ki jih je možno kadarkoli kupiti in namestiti v Asap, pa se stalno razvija tudi osnovni program Asap in vse osnovne nadgradnje so uporabnikom na voljo brezplačno.

Odlična cena brez mesečnih naročnin!

Odlična cenovna dostopnost brez mesečnih naročnin, učinkovita pa vendar tako preprosta uporaba, konstanten razvoj novih modulov in neomejene možnosti novih funkcionalnostih po želji uporabnika so bistvene prednosti Asap-a. Vse dodelane podrobnosti pa so tiste, ki dajo Asap programu ključno dodatno vrednost.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNI SITEMI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNI SITEMI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku