Računalništvo, telefonija
13.04.2010 13:32

Deli z drugimi:

Share

Applovi tablični računalniki iPad za 1.700 evrov

Apple iPad bo dobil dve uporabni in tudi stilsko lepo oblikovani torbi.
Apple iPad bo dobil dve uporabni in tudi stilsko lepo oblikovani torbi.

Čeprav je bil prvi Applov tablični računalnik v zadnjih nekaj mesecih tarča ostrih kritik in to predvsem na račun tega, ker nima podpore za aplikacije Flash, je bil odziv javnosti ob pričetku njegove prodaje nadvse neverjeten. Kljub temu, da je potrebno za vstopni model tabličnega računalnika iPad, ki je opremljen z brezžično povezavo Wi-Fi in vgrajenim pomnilnikom kapacitete 16 gigabajtov, odšteti kar 499 dolarjev oziroma 370 evrov, je namreč samo v New Yorku za njegov nakup v vrsti nestrpno čakalo več kot 700 ljudi.

Ker so zaloge tabličnega računalnika Apple iPad pošle v samo nekaj dneh in ga je vsaj zaenkrat mogoče kupiti le onkraj luže, se novinec na tujih trgih prodaja tako rekoč za zlato. Medtem ko je za model z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 64 gigabajtov onkraj luže potrebno odšteti »le« 700 ameriških dolarjev (515 evrov), ga lahko indijskim Applovim fanatikom brez težav prodamo celo za 2.260 dolarjev oziroma 1.700 evrov. Računalničarju Amitju Jainu je na primer po taki ceni uspelo v enem mahu prodati kar pet tabličnih računalnikov.

Cene Applovega tabličnega računalnika iPad so precej visoke tudi na spletni prodajalni eBay, saj je za model z vgrajenim pomnilnikom kapacitete 64 gigabajtov potrebno odšteti tudi do 1.200 dolarjev oziroma slabih 890 evrov. Ni kaj, ko gre za Applove izdelke je norost računalničarjev resnično brezmejna.


Prijavi napako v članku