Telefoni
10.09.2010 16:19
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applov mobilni operacijski sistem iOS 4.1 podlegel hekerjem

Varnostna zaščita mobilnega operacijskega sistema iOS 4.1 ni bila kos spretnim hekerjem!
Varnostna zaščita mobilnega operacijskega sistema iOS 4.1 ni bila kos spretnim hekerjem!

Podjetje Apple je v začetku septembra predstavilo novi mobilni operacijski sistem iOS 4.1. Ta odpravlja mnoge težave pametnega mobilnega telefona iPhone, kot so na primer nepravilno delovanje tipala bližine, nepravilno izklapljanje zaslona med telefoniranjem, nestabilno delovanje modrozobe povezave in še bi lahko naštevali. Novost seveda prinaša še številne izboljšave, med katerimi izstopata predvsem možnost prenašanja posnetkov visoke ločljivosti prek brezžične povezave Wi-Fi in zajemanje fotografij z visokim dinamičnim območjem (High Dynamic Range).

Ker novi mobilni operacijski sistem iOS 4.1 prinaša zvrhan kup novosti in odpravlja številne pomanjkljivosti, ne preseneča, da so se hekerji s polno paro spravili nanj in že odpravili zaščito, ki preprečuje poganjanje s strani Appla neavtoriziranih aplikacij. Računalniški zanesenjak hekerske skupine iPhone Dev-Team je ranljivost dejansko odkril v strojni kodi, ki skrbi za zagon sistema. Hekerska skupina bo orodje za odklep novega operacijskega sistema objavila na spletnem naslovu http://jailbreakme.modmyi.com/ takoj, ko bo to povsem varno za uporabo.

Ker bodo z mobilnim operacijskim sistemom iOS 4.1 opremljene vse prenosne naprave podjetja iz Cupertina (iPhone, iPod touch in iPad), to pomeni, da bomo lahko na njih s pomočjo namenskega programskega orodja brez težav poganjali neavtorizirane aplikacije. Mnogi poznavalci so prepričani, da Apple novemu programu za odklepanje še dalj časa ne bo kos, saj se nahaja neposredno v strojni kodi, ki skrbi za zagon sistema.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku