Telefoni
22.03.2016 17:41
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applov iPhone 6S Plus popolnoma osmeši novi Galaxy S7 Edge

Meseca marca naj bi Apple presenetil z bogato paleto novosti.
Meseca marca naj bi Apple presenetil z bogato paleto novosti.

Eden izmed razlogov zakaj se mariskateri uporabnik pametnega telefona odloči za nakup samsungovih Galaxy telefonov so specifikacije. Na papirju zgleda aktualna generacija Galaxy S7 Edge neprimerljivo zmogljivejša od applovega iPhone 6S Plus. Novi Galaxu S7 Edge ponuja 4GB RAM in osem-jedrni procesor. Applov iPhone 6S Plus, z 2GB RAM in dvo-jedrnim procesorjem na prvi pogled nima nobenih možnosti. K temu je potrebno dodati, da je Galaxy S7 Edge na trg prispel dobre pol leta pozneje od iPhone 6S Plus in bi moral tudi iz tega razloga ponujati večjo zmogljivost. Vendar pa temu ni tako.

Kot so demonstrirali pri PhoneBuff, novi Galaxy S7 Edge ni zgolj poražen v hitrostni primerjavi z iPhonom 6S Plus ampak naravnost osmešen. Drugače se izmerjenih rezultatov ne more opisati. Pri PhoneBuff so primerjali hitrost odzivanja operacijskega sistema na obeh pametnih telefonih na način, da so naložili enake aplikacije na oba telefona in jih zaporedoma eno za drugo zaganjali. Pri tem so merili čas kako dolgo potrebujeta telefona, da uspešno zaženeta celotno serijo aplikacij med katere spadajo tudi igre, ki ponavadi zahtevajo več procesorske moči in s tem tudi čas. PhoneBuff je celoten test izvedel dvakrat in pri tem meril tudi učinkovitost priklica aplikacije iz delovanja ozadju.

In kakšni so rezultati? Prvi krog meritev so pri iPhone 6S Plus zaključili po 1 minuti in 17 sekund. Galaxy S7 Edge je zaradi počasnejšega delovanja potreboval 1 minuto in 33 sekund oziroma 16 sekund dlje časa kot iPhone 6S Plus. Drugi krog, ko so se aplikacije odpirale iz delovanja v ozadju se je prednost iPhona samo še povečala. Skupni čas celotnega testa se je pri iPhone 6S Plus ustavil pri 1 minuti in 54 sekund. Galaxy S7 Edge je za enako test porabil 2 minuti in 35 sekund oziroma kar 41 sekund več kot iPhone. Razlika se je v drugem krogu tako samo povečala kar kaže na to, da kljub večji procesorski moči Samsung Galaxy ne more konkurirati applovemu paradnemu konju.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku