Telefoni
13.02.2014 06:08
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Applov iPhone 6 z neuničljivim steklom iz safirja?

Prihajajoči Applov pametni mobilnik iPhone 6 bo po vsej verjetnosti opremljen s safirnim steklom, ki je za kar 2,5-krat odpornejše na praske v primerjavi s steklom Gorilla Glass. Za izdelavo zaščitnih stekel za 4,8-palčni zaslon pa naj bi poskrbelo podjetje GT Advanced,
Mobilnik iPhone 6 se bo zaradi večjega in odpornejšega zaslona še lažje prikupil ljubiteljem ogrizenega jabolka.
Mobilnik iPhone 6 se bo zaradi večjega in odpornejšega zaslona še lažje prikupil ljubiteljem ogrizenega jabolka.

Podjetje Apple je z zasnovo pametnih mobilni telefonov iPhone družine 5 pričelo uporabljati safirno steklo za zaščito najbolj občutljivih delov naprave, saj je to nadvse odporno na parske, padce in udarce. Medtem ko sta bila doslej s tovrstnim steklom zaščitena le objektiv digitalnega fotoaparata in gumb »domov« (iPhone 5S), naj bi Apple pri zasnovi mobilnika iPhone 6 safirno steklo uporabil tudi za zaščito zaslona. Za izdelavo tovrstnega stekla naj bi bilo zadolženo podjetje GT Advanced, s katerim naj bi za ta namen računalniški gigant v lanskem letu sklenil pogodbo o sodelovanju. Zanesenjaki spletnega portala 9To5Mac so celo prepričani, da ima podjetje trenutno dovolj zaloge za izdelavo do 200 milijonov zaščitnih stekel za zaslone s 5-palčno (12,7-centimetrsko) diagonalo.

Uporabo safirnega stekla bodo pri pametnem mobilnem telefonu iPhone 6 znali ceniti predvsem tisti uporabniki, ki jim zaščitni ovitki niso pri srcu, saj je safirno steklo za kar 2,5-krat odpornejše na praske v primerjavi z zaščitnim steklom Gorilla Glass podjetja Corning. Po doslej znanih podatkih naj bi bil novinec še nadvse zmogljiv, saj naj bi bil opremljen s 4,8-palčnim (12,2-centimetrskim) zaslonom visoke ločljivosti, hitro brezžično povezavo WiFi 802.11ac, ki zagotavlja kar 3-krat hitrejši prenos podatkov v primerjavi z zdajšnjim standardom 802.11n in mobilnim operacijskim sistemom iOS 7.1, ki bo bolj kot z novimi funkcijami prijetno presenetil s popolno grafično preobrazbo. Številni poznavalci so prepričani, da bo težko pričakovani pametni mobilni telefon Apple iPhone 6 luč sveta ugledal že v drugi polovici letošnjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku