Prenosni računalniki
23.10.2018 14:00

Deli z drugimi:

Share

Applov iPad Pro in Mac dogodek 30. oktobra v New Yorku

Applov iPad Pro in Mac dogodek 30. oktobra v New Yorku
Applov iPad Pro in Mac dogodek 30. oktobra v New Yorku

Apple je tudi uradno potrdil, da bo organiziral veliki predstavitveni dogodek 30. oktobra v New Yorku, in tam pričakujemo izid novega iPad Pro 2018, poleg tega pa nove MacBook prenosnike. Glede na podatke z vabila se bo dogodek odvil v operni hiši Brooklyn Academy of Music’s Howard Gilman Opera House. Slogan dogodka je “There’s more in the making“. Zdi se precej verjetno, da bi lahko to bil Applov prvi dogodek, ki bi ga bilo mogoče spremljati v živo, vendar teh informacij ne moremo potrditi.


Zanimiv podatek je tudi ta, da bo OnePlus na isti dan organiziral OnePlus 6T predstavitveni dogodek, kar bi lahko pomenilo, da nekdo želi “premagati” konkurenta že v samem štartu.


Drugačno vabilo za vsak medij?

Po pisanju portala TechRadar naj bi vsak medij dobil posebno oblikovano vabilo z drugačno kreativo Applovega logotipa. Kaj točno to pove o samem dogodku, ni znano, lahko pa ugibamo, da si Apple s tem želi povedati, da imajo za prihajajoči dogodek veliko unikatnih produktov, lahko si želijo zgolj ostati nekaj posebnega, ali pa karkoli tretjega. Mogoče pa lahko celo razmišljamo v smeri, da so bile vse variacije Applovega logotipa narejene na novem iPadu Pro. K temu dodatno pripomore še novica, v kateri je Adobe potrdil, da bo polna verzija Photoshopa prednaložena na novi iPad.

Kaj lahko pričakujemo od dogodka?

Zelo se veselimo, če bo do tega prišlo, prihoda novega iPad-a Pro 2018, ki bi bil 3. generacija iPada Pro. Prva verzija je izšla leta 2015. Govorice nakazujejo, da bi lahko nova verzija tablice ponudila še ožji rob in med drugim tudi “TrueDepth” kamero.

12-inčni MacBook 2018 prav tako potrebuje nadgradnjo, vendar lahko o prihodu novega modela prenosnika le špekuliramo. Obstaja med drugim tudi možnost, da bomo dobili tudi MacBook Air 2018 z novim dizajnom, na katerega tako težko čakamo. Seveda so eno pričakovanja, spet drugo pa realnost. Praktično na vsakem Applovem dogodku v zadnjem letu in pol smo pričakovali takšne in drugačne novosti, vendar smo na koncu bili milo rečeno razočarani oz. nismo bili povsem zadovoljni s tem, kar je Apple pripravil za nas.

Za konec pa se ustavimo še pri produktih AirPower in AirPods 2 – pri obeh Apple že kar nekaj časa napoveduje brezžično polnilno škatlico. Če bosta produkta izšla leta 2018, potem je to definitivno pravi dogodek za predstavitev.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več

GAJCOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 542 23 00
GAJCOM - tiskarna majic Tiskarna majic Gajcom ni običajna tiskarna. V njej se ne tiska na papir, ampak na majice, puloverje, jakne, vrečke in podobne, praktično na vse tekstilne ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več