Telefoni
02.08.2017 13:30

Deli z drugimi:

Share

Apple že popravlja pomanjkljivosti iPhona 8

Apple že popravlja pomanjkljivosti iPhona 8
Apple že popravlja pomanjkljivosti iPhona 8

Težko pričakovani iPhone 8 bo po vseh napovedih nekaj posebnega, tako vizualno kot tehnično. Opremljen bo z nekaj edinstvenimi lastnostmi, ki jih ne premore noben pametni telefon, prav tako pa bo izgledal drugače od vseh dosedanjih Applovih telefonov. Kljub temu pa bo iPhone 8, tako kot predhodniki, imel nekaj dizajnerskih pomanjkljivosti. Dolgo časa osovražene antenine linije so preteklost, izboklina za kamero pa vseeno ostaja in to na tak način, da bo precej opazna. Ne glede na vse, je najbolj moteča stvar glede dizajna novega iPhona zgornji “bezel” (rob ekrana). Sicer ne gre za celotni rob, temveč gre za del roba, ki vključuje zvožnik, kamero in sistem za prepoznavanje obraza, vendar je vseeno požel daleč največ kritik.

Apple je po nesreči potrdil, da je dizajn novega iPhona 8 prikazan v prvi predstavitvi HomePod-a, ki je na spletu zaokrožila pred nekaj dnevi. Istočasno je po podatkih portala BGR že znano, da je Apple že popravil težavo z zgornjim robom. Ta ne predstavlja zgolj vizualno, dizajnersko oviro, ki moti oko, ampak ima precej večji vpliv. Zgornji rob namreč vpliva na to kako je slika razporejena po ekranu. Na levi in desni strani bodo postavljeni “UI” elementi prenovljene statusne vrstice sistema iOS 11 in vse skupaj bi znalo v primeru zgornjega roba vplivati na kvaliteto slike.

Razvijalec, ki je zelo podrobno preučil HomePod kodo, ki je pricurjala v javnost, je odkril, da bo iPhone 8 imel nekoliko drugačen tip statusne vrstice. “Nova statusna vrstica izgleda veliko bolj kompleksna in zmogljivejša, morda celo interaktivna”, trdi razvijalec Steve Troughton-Smith v svojem zapisu na Twitterju.

Dodal je še nekaj podrobnosti o kodi, ki pokriva novo statusno vrstico. “UIStatusBar je bila prenovljen z novim vizualnim sistemom, kajti sedaj obstaja možnost “spli” (domnevno za kamero iPhona 8)”, je dodal. Tudi ostali strokovnjaki so prišli do podobnih ugotovitev glede kode s katero Apple spreminja statusno vrstico v iOS 11. Programska oprema bo med drugim zajela “zgornje kote” statusne vrstice. V kodi sicer ni zapisano, vendar lahko vseeno pričakujemo, da bodo koti, ki obdajajo zgornji rob, uporabljeni za prikaz določenih informacij kot so indikatorji bateriji in Wi-Fi povezave.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku