Tablični računalniki
30.10.2012 08:41

Deli z drugimi:

Share

Apple zaradi Samsunga ostal brez tablic iPad Mini

Tablica iPad Mini gre za med!
Tablica iPad Mini gre za med!

Prodaja miniaturnega tabličnega računalnika iPad Mini je presegla celo najbolj optimistične napovedi. Vse zaloge novega izdelka podjetja iz Cupertina so namreč v prednaročilu pošle že v pičlih 36 urah. Kupci so najprej razgrabili belo različico tablice iPad Mini, takoj za tem so pošle še zaloge novinca s črnim ohišjem.

Apple je s tabličnim računalnikom iPad Mini zadel v polno. Za preračunanih 255 evrov kupec namreč dobi tablični računalnik z zaslonom s 7,9-palčno oziroma 20-centimetrsko diagonalo in ločljivostjo 1,024 x 768 točk. Ta za preračunavanje podatkov uporablja zmogljiv dvojedrni procesor A5 in je za okoli četrtino tanjši od zdajšnjega modela (le 7,2 milimetra). Poleg tega tehta zgolj 310 gramov. Zajem kakovostnih fotografij omogoča digitalni fotoaparat ločljivosti pet milijonov točk. Za podatke je na voljo 16 gigabajtov prostora.

Mnogi poznavalci so prepričani, da je za majhno količino izdelanih tabličnih računalnikov iPad Mini dejansko krivo podjetje Samsung. Ta naj bi podjetju iz Cupertina dobavilo občutno manj zaslonov od dogovorjenega. Še več. Računalniški gigant bo s prihodnjim letom celo prekinil pogodbo z Applom in mu ustavil dobavo zaslonov. Razlog? Uradno zato, ker Samsung ne more več zagotavljati tako nizke cene, ki jo zahteva Apple. Neuradno pa naj bi k odločitvi botrovali številni sodni spori, ki so dodobra načeli odnose med podjetjema.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku