Tablični računalniki
01.04.2012 01:45
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple zaradi napak vpoklical novi iPad (1. april)

Brez pravih aplikacij visoka ločljivosti zaslona novega iPada ne pride do pravega izraza.
Brez pravih aplikacij visoka ločljivosti zaslona novega iPada ne pride do pravega izraza.

Novi tablični računalnik iPad je imel že takoj ob izidu kar precej težav. Uporabniki na novincu namreč odkrivajo napake kot za stavo, in seznam je že rekordno dolg. Največ pripomb je letelo na baterijo, ki jo je treba polniti kar dobrih šest ur. Za nameček indikator baterije zmotno pokaže polno napolnjenost baterije, še preden je ta v celoti napolnjena (dve uri prehitro). Poleg tega so prisotne težave z brezžičnim signalom Wi-Fi in prekomernim segrevanjem ohišja v spodnjem levem kotu. Da tu sploh ne omenjamo zavajajočega oglaševanja za prenos podatkov prek mobilnega omrežja četrte generacije.

Ker tu vendarle ne gre zgolj za programske napake, so se pri podjetju Apple odločili, da bodo vpoklicali vse do sedaj prodane nove tablične računalnike iPad. Z vpoklicem bo podjetje iz Cupertina pričelo takoj, ko bo odpravilo vse napake na novicu. Medtem bo prekinilo prodajo novinca povsod po svetu in bo v vmesenem obdobju nadaljevalo s prodajo tabličnega računalnika iPad 2.

Za zamenjavo novih tabličnih računalnikov iPad bodo poskrbeli pooblaščeni serviserji. Ta bo seveda brezplačna. Če bo šlo vse po sreči, bo v Sloveniji zamenjava mogoča šele konec Aprila. Prepoved prodaje novega iPada pa bo pričela veljati z 2.4.2012. Apple se vsem kupcem novega iPada seveda globoko opravičuje.

PS: Novica je bila seveda prvoaprilska šala =)

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku