Telefoni
23.06.2016 21:32
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple z novim macOS Sierra znova pokazal kdo je glavni med operacijskimi sistemi

Univerzalni datotečni sistem Apple File System vsaj zaenkrat obeta veliko.
Univerzalni datotečni sistem Apple File System vsaj zaenkrat obeta veliko.

V začetku meseca junija se je odvijala svetovna razvijalska konferenca WWDC 2016, ki jo pri Applu organizirajo že skoraj 30 let. Konferenca je priložnost, da se na eni strani razvijalci aplikacij in na drugi strani applovi zaposleni združijo pod eno streho. WWDC je ponavadi dogodek na katerem se vse vrti okoli programske opreme in tokrat ni bilo nič drugače. Apple je predstavil nov watchOS 3, iOS 10 in macOS Sierra, operacijski sistem za računalnike Mac.

Predstavitev je potekala po pričakovanjih. Novosti, ki jih prinaša macOS Sierra so bile večinoma že vnaprej razkrite. To pa ne velja za vse opisane novosti. V to skupino spada tako imenovana Storage Optimization. Funkcija bo uporabnikom ponujala možnost, da zgolj z enim klikom počistijo svoj spomin in iz računalnika odstranijo vse datoteke, ki jih ne potrebujejo. Sprva se to sliši, kot da boste izgubili kakšno pomembno datoteko vendar ni tako.

Navedena funkcija bo sprostila spomin na vašem računalniku tako, da bo prenesla neuporabljene datoteke v oblak. Tako bodo vse datoteke še vedno na voljo, vendar jih boste s klikom najprej prenesli nazaj iz oblaka oziroma storitve iCloud. Edine datoteke, ki se bodo dokončno izbrisale so tiste v košu, in sicer po preteku 30-dnevnega roka. Optimizacija spomina bo odstranila tudi vse priponke, ki ste si jih namestili na računalnik s pomočjo aplikacije za e-pošto.

Opisana funkcija je dobra novica za tiste, ki uporabljate prenosnike MacBook in ste se odločili za 128GB ali 256GB spominsko različico. Spomina je ob večji količini video posnetkov ali aplikacij lahko hitro premalo, zato bo omenjena funkcija še kako dobrodošla.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku