Telefoni
18.10.2016 15:13
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple Watch najbolj natančna pri merjenju srčnega utripa

Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!
Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!

Podjetje Apple znova dokazuje, da se na področju razvoja pametnih naprav tem trenutku nahajajo na čisto svojem nivoju. Kot razkriva nova raziskava pa applovi produkti niso samo kvalitetni ampak tudi delujejo bolje od konkurenčnih modelov. Pri ameriškemu kliničnemu centru iz Clevelanda so se odločili, da bodo preverili natančnost merjenja srčnega utripa pri najbolj priljubljenih pametnih urah in zapestnicah. Poleg Apple Watch so raziskovalci testirali še Fitbit Charge HR, Mio Alpha in Basis Peak. Vzporedno s testiranjem pametnih naprav so vse testne kandidate opremili tudi s pasom čez prsa. Slednji najlažje in najbolj natančno meri srčni utrip.

Rezultati raziskave so potrdili prevlado Apple Watch. Ura se je med vsemi modeli izkazala za najbolj natančno saj je dosegla 90 odstotno natančnost merjenja srčnega utripa. Ostale naprave so se gibale okoli meje 80 odstotkov. Raziskovalci pri tem poudarjajo, da je največje odstopanje pri merjenju srčnega utripa bilo možno zaznati ob povečani telesni aktivnosti. Ko so se testni kandidati podali na tek v laboratoriju so se s povišanjem srčnega utripa povečevale tudi razlike med natančnostno merjenjenja pri posameznih pametnih napravah. Najbolj natančne meritve so bile zabeležene v stanju mirovanja.

Applova pametna ura Apple Watch tako v novi generaciji Series 2 kot tudi pri predhodnemu modelu uporablja enake senzorje za merjenje srčnega utripa. To pomeni, da imate lastniki applove pametne ure, poleg kvalitete, tudi najboljšo napravo za merjenje srčnega utripa.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku