Slika, tv, avdio
22.02.2021 16:50
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple TV odslej tudi za Google Chromecast!

Storitev Apple TV+ lahko sedaj predvajamo tudi na novih napravah Google Chromecast!
Storitev Apple TV+ lahko sedaj predvajamo tudi na novih napravah Google Chromecast!

Naprava za predvajanje večpredstavnostnih vsebin Google Chromecast je med uporabniki izjemno priljubljena, saj omogoča predvajanje vsebin v ločljivosti 4K in je relativno poceni. Prenovljeni Google Chromecast pa je konec leta za nameček prinesel še storitev Google TV, ki je nadomestila tedanjo storitev Android TV. Kupci novosti seveda prejmejo tudi nadvse priročni daljinski upravljalnik ter lahko spremljajo večpredstavnostne vsebine kar preko domačega televizorja ali zunanjega zaslona.

Novi Google Chromecast izstopa tudi s podporo za zunanje aplikacije in storitve, med njimi pa sedaj najdemo celo storitev Apple TV+ konkurenčnega podjetja Apple. Za to je sicer treba odšteti mesečno naročnino, in sicer v višini 4,99 evrov. Pri tem velja še omeniti, da je storitev Apple TV+ za predvajanje večpredstavnostnih vsebin sicer brezplačna za uporabo vse do konca mesecu julija, kar seveda velja le za lastnike novih večpredstavnostnih predvajalnikov Google Chromecast.

Novi Google Chromecast je sicer na voljo v treh barvah (rdeči, beli in modri), za napajanje pa uporablja kar podatkovni vmesnik USB-C. Na stranici naprave najdemo diodo LED za spremljanje aktivnosti in namenski gumb za ponastavitev na tovarniške nastavitve v primeru težav. Ker novost razpolaga z daljinskim upravljavcem, lahko z njo dostopamo tudi do priljubljenih spletnih storitev, kot sta na primer Netflix in YouTube, sedaj pa še do konkurenčne storitve Apple TV+.

Za tekoče poganjanje večpredstavnostnih vsebin v navezi z novim predvajalnikom Google Chromecast pa bosta poskrbela štirijedrni procesor AMLogic S905X2 in vgrajeni pomnilnik z dvema gigabajtoma sistemskega pomnilnika. Kljub temu je novi Google Chromecast še vedno poceni. Za novi predvajalnik Google Chromecast je namreč v Evropi treba odšteti le 38,37 evrov.


Prijavi napako v članku