Računalništvo, telefonija
31.07.2018 06:31

Deli z drugimi:

Share

Apple še vedno številka ena med proizvajalci pametnih ročnih ur!

Podjetje Apple obvladuje 34 odstotkov trga pametnih ročnih ur.
Podjetje Apple obvladuje 34 odstotkov trga pametnih ročnih ur.

Na tržišču pametnih ročnih ur je tekma med Googlom in Applom milo rečeno enostranska, saj podjetje Apple prevladuje na tem področju, konkurenca pa mu ne seže niti do kolen. To je pokazala tudi raziskava prodaje tovrstnih naprav zabavne elektronike, ki so jo opravili pri analitskem podjetju Canalys. V drugem četrtletju letošnjega leta je bilo namreč za Apple spet uspešno četrtletje prodaje pametih ročnih ur Watch od njihovega pojava na tržišču.

V obdobju od aprila do konca junija je podjetje Apple prodal 3,5 milijonov pametnih ročnih ur Watch, vsem proizvajalcem tovrstnih naprav pa je skupno uspelo prodati za okoli 10 milijonov naprav. Apple je največji uspeh pri prodaji pametnih ročnih ur Watch dosegel na azijskem trgu, največ povpraševanja pa je po modelu Watch Series 3 s podporo za mobilno povezavo LTE. Čeprav je podjetje Apple še vedno številka ena na področju pametnih ročnih ur, se mu je v drugem četrtletju letos skupni tržni delež zmanjšal v primerjavi v enakim obdobjem lani, in sicer iz 43 odstotkov na 34 odstotkov, glavna krivca za to pa sta predvsem podjetji Fitbit in Garmin, saj z njihovimi izdelki navdušujeta, in to predvsem zaradi tega, ker za precej nižjo ceno ponujata več funkcionalnosti.

V drugem četrtletju letošnjega leta so se odlično izkazale tudi pametne ročne ure, ki temeljijo na osnovi mobilnega operacijskega sistema Wear OS, saj so po dolgem času dosegle dober prodajni rezultat. Do konca letošnjega leta pa naj bi Wear OS zagotovo pridobil še nekaj tržnega deleža, saj bo podjetje Samsung ponudilo v prodajo novo pametno ročno uro, podjetje Google pa kar tri nove ročne ure družine Pixel.


Prijavi napako v članku