Telefoni
10.12.2015 15:42
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj bo Apple predstavil marca?

Novi iOS 9.2 se vam bo zagotovo prikupil.
Novi iOS 9.2 se vam bo zagotovo prikupil.

Po neuradnih, a zanesljivih virih, ki so blizu podjetju Apple, naj bi se tehnološki gigant iz Cupertina pripravljal na veliki predstavitveni dogodek v mesecu marcu 2016. To bi predstavljalo drugi zaporedni dogodek spomladi, po letošnjem letu, ko so pri Applu med drugim predstavili ultratanek prenosnik MacBook. Na seznamu najverjetnejših novosti pa se nahaja presenečenje.

Prvi izdelek, ki naj bi se predstavil v posodobljeni izvedbi, je pametna ura Apple Watch. Govorice o končnih fazah razvoja naslednje generacije pametne ure so se z mesecem decembrom samo še okrepile. K tem govoricam prispevajo tudi številne cenovne ugodnosti, s katerimi so ameriški trgovci povečali prodajo trenutne generacije pametne ure. To namreč nakazuje, da se pripravlja naslednja generacija, saj so cenovni popusti pri Applovih izdelkih povezani z bližanjem prihoda nove generacije. Kaj točno pripravljajo pri Applu za drugo generacijo izdelkov Apple Watch, je v tem trenutku še neznanka. V nasprotju s pametnimi telefoni iPhone so informacije skope. Med drugim naj bi pri Applu pripravljali predstavitev novih pasov, s katerimi bi se lahko zajemale informacije o zdravstvenem stanju uporabnika. Trenutna generacija Apple Watch že vsebuje za to primeren izhod na notranji strani ohišja. Iz tega razloga številni viri špekulirajo, ali pri Applu sploh ne bodo predstavili povsem novega modela ure, ampak samo rahlo izboljšano verzijo. Vprašanje je namreč, ali bodo uporabniki pripravljeni zamenjati uro vsako leto, kot je to običajno pri pametnih telefonih. Druga novost pa naj bi bila vgradnja kamere FaceTime, ki bi omogočala opravljanje videoklicev. Klicanje kontaktov in sprejemanje klicev je namreč ena izmed tistih funkcij, ki so zelo priročne pri vsakdanji uporabi ure Apple Watch.

Neuradno pa naj bi se skoraj zagotovo predstavil nov model pametnega telefona iPhone. V tem primeru ne bi šlo za posodobitev trenutno aktualne generacije modelov iPhone 6S in 6S Plus, temveč za model s štiripalčnim zaslonom. V javnosti se takšen model pametnega telefona trenutno označuje kot iPhone 6C, vendar pa naj se ne bi uporabljalo plastično ohišje. Kakovost izdelave naj bi tako bila na povsem enakem nivoju kot trenutna generacija pametnih telefonov iPhone in to velja tudi za specifikacije. Vse podrobnosti še niso znane, vendar pa naj bi tudi manjši iPhone vseboval uporabo aktualnega čipa A9.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku