Telefoni
10.06.2013 20:50
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple s povsem prenovljenim mobilnim operacijskim sistemom iOS 7

Apple je uporabnike njegovih pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov prijetno presenetil s predstavijo mobilnega operacijskega sistema iOS 7. Novost bo mogoče namestiti na bogato paleto Applovih mobilnih naprav iPhone, iPad, iPad Mini in iPod Touch.
Mobilni operacijski sistem iOS 7 bo pomladil vašo Applovo mobilno napravo!
Mobilni operacijski sistem iOS 7 bo pomladil vašo Applovo mobilno napravo!

Apple udeležence konference World-Wide Developer Conference (WWDC) ni pustil hladne niti s predstavitvijo mobilnega operacijskega sistema iOS 7. Ta namreč navdušuje s precej bolj ploščatim videzom uporabniškega vmesnika, a brez prevelikih vizualnih sprememb. Applovi programerji so tu povsem prenovili vmesnik za odklepanje zaslona, aktivne ikone, bližnjice do pomembnih nastavitev, kot je mobilno omrežje, vidgete in so uvedli celo možnost skrivanja aplikacij.

Uporabnike mobilnih naprav bo zagotovo navdušila možnost sočasnega poganjanja aplikacij, pri čemer zaradi tega avtonomija naprav ne bo trpela. Novost se ponaša še s prenovljenim koledarjem, novimi funkcijami, prenovljenim grafičnim vmesnikom za zajemanje fotografij, izboljšano mobilno različico spletnega brskalnika Safari in še mnogo več. Nadvse zanimiva je tudi možnost samodejnega razvrščanja fotografij glede na lokacijo, kjer je bila ta zajeta. Fotografije lahko preko sistema AirDrop nalagamo kar neposredno na Applovo oblačno storitev iCloud. Novost je bogatejša še za bogato paleto drugih bolj ali manj uporabnih funkcij in programov, ki bodo pomladile vašo Applovo mobilno napravo.

Mobilni operacijski sistem iOS 7 bodo lahko namestili uporabniki pametnih mobilnih telefonov iPhone 4 ali novejših, tabličnih računalnikov iPad 2 ali novejših, miniaturnih tablic iPad mini in večpredstavnostnih predvajalnikov iPod Touch pete generacije. Za uporabnike mobilnikov iPhone je razvojna različica novega Applovega mobilnega operacijskega sistema iOS 7 že na voljo za prenos, kmalu pa je bodo deležni še lastniki tabličnih računalnikov iPad, iPad Mini in predvajalnikov iPod Touch.

Poleg iOS 7, je bil predstavljen tudi novi OS X Mavericks: Super operacijski sistem za Applove namizne in prenosne računalnike!

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku