Telefoni
14.01.2017 22:09
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple s platformo iOS na poti, da ustvari prihodke v višini 1000 milijard USD

Namestiti vrhunski iOS 10 - JA ali NE?
Namestiti vrhunski iOS 10 - JA ali NE?

Mobilni analitik Horace Deidu, iz analitske hoiše Asymco, za letos napoveduje velik mejnik pri podjetju Apple. Po izračunah naj bi podjetje s platformo iOS letos prebilo mejo 1000 milijard. Slednje se nanaša na ustvarjene prihodke znotraj katere spada prodaja applovih pametnih naprav in prihodki iz naslova aplikacij. Letos do meseca junija naj bi Apple prebil 1000 milijard prihodkov in to vse skupaj v 10 letih od uradne predstavitve prvega modela iPhone.

Unikatni položaj Appla, v primerjavi z ostalimi igralci na trgu, pa po mnenju Deiduja tudi pomeni, da podjetje ni v nevarnosti, da bi postalo nerelevantno. Nekateri mediji namreč vedno znova špekulirajo o tem, da se lahko z Applom ponovi usoda podjetij BlackBerry in Nokia. Vendar pa, kot je lahko jasno vsakemu, ki se vsaj malo spozna na panogo, ne gre primerjati omenjenih dveh podjetij z Applom. Produkti podjetja Apple so namreč del platforme, ki so jo ustvarili pri Applu. Pametni telefon iPhone danes ni najbolje prodajani telefon na svetu zaradi samega sebe ampak, ker deluje na platformi iOS in s tem ponuja uporabnikom storitve, ki jih telefoni podjetij Nokia in BlackBerry niso. Ustvarjene platforme so tako neprimerljivo bolj odporne na spremembe na trgu kot posamezni pametni telefoni.

Zanimivo pri tem je, da Deidu za iPhone napoveduje, da bo prodaja pametnih telefonov iPhone letos presegla 1,2 milijardo. To bi pomenilo, da je iPhone daleč najbolje prodani pametni telefon vseh časov in noben trenutni model konkurence se omenjenemu mejniku ne približa. Številke tako potrjujejo kar ve vsak uporabnika iPhona. Telefon je, po 10 letih na trgu, še vedno nepremagljiv.


Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku