Računalništvo, telefonija
17.06.2020 09:34
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple pripravlja preklopni iPhone 12?

Preklopni Apple iPhone 12 Flip naj bi bil resnično nekaj posebnega.
Preklopni Apple iPhone 12 Flip naj bi bil resnično nekaj posebnega.

Pri podjetju Samsung so na začetku letošnjega leta ponudili v prodajo pametni mobilni telefon Galaxy Z Flip, ki je zagotovo ena boljših izbir na trgu preklopnih telefonov. Ta je namreč opremljen s kar 17-cecntimetrskim oziroma 6,7-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in ima podoben preklopni mehanizem kot prepogljivi pametni mobilni telefon Motorola Razr. To pomeni, da gre “zložen” lepo v žep, v “raztegnjenem” načinu pa nudi precejšnjo delovno površino.

Kot kaže, se za koncept preklopnih telefonov ogrevajo tudi pri podjetju Apple. Na splet je namreč zašla konceptna slika zaslona pametnega telefona iPhone 12 Flip. Ta naj bi bil sestavljen iz dveh ločenih ohišij in dveh ločenih zaslonov z zelo tankimi robovi. Tako bi inženirji podjetja Apple odpravili vse težave oziroma pomanjkljivosti, s katerimi se v tem trenutku srečujejo proizvajalci prepogljivih pametnih mobilnih telefonov. Med njimi seveda izstopata predvsem okvara preklopnega mehanizma in poškodba občutljivega zaslona.

Preklopni pametni mobilni telefon iPhone 12 Flip naj bi po obliki sicer spominjal na iPhone 11. To pomeni, da bo imel zaobljene robove iz nerjavečega jekla, a ne bo imel zareze. Spletna kamera za sistem FaceID bo namreč “skrita” v zgornjem robu nad zaslonom. Kako naj bi novi iPhone izgledal v praksi, si lahko ogledate na videoposnetku, ki je na voljo na spletni povezavi https://youtu.be/x-dKwdunM3U.


Prijavi napako v članku