Strojna oprema
05.05.2008 12:47
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple predstavil pomembno nadgradnjo iMaca

Apple je nadgradil svojo linijo vse-v-enem računalnikov iMac z najsodobnejšimi Intel Core 2 Duo procesorji ter z izredno zmogljivo grafiko. Vsi novi iMaci imajo hitrejše procesorje s 6 MB predpomnilnika L2 in hitrejšim 1066-MHz prednjim vodilom, večina modelov pa se ponaša z 2 GB delovnega pomnilnika. iMac s 24-palčnim (61 cm) zaslonom od sedaj naprej poganja 3.06 GHz Intel procesor in možnost visokozmogljive grafike NVIDIA GeForce 8800 GS, kar potrjuje, da je iMac najboljši namizni računalnik tako za domačo kot profesionalno uporabo.

“Priročen dizajn z vgrajeno dvojedrno zmogljivostjo prinaša hitrejše Intel Core 2 Duo procesorje, 1066-MHz prednje vodilo, do 4 GB 800 MHz DDR2 SDRAM delovnega pomnilnika in širok, popolnoma raven zaslon s sposobnostjo prikazovanja milijonov različnih barv. 24-palčni (61 cm) iMac prvič ponuja opcijsko grafično kartico NVIDIA GeForce 8800 GS s 512 MB video pomnilnika in tako omogoča do dvakrat večjo zmogljivost najzahtevnejših grafičnih aplikacij. Poleg najnovejših visokozmogljivih možnosti povezovanja za hitro in priročno prenašanje digitalnih fotografij, glasbe in videov, vsebuje iMac tudi vgrajeni AirPort Extreme 802.11n Wi-Fi omrežni standard, ki je lahko do petkrat zmogljivejši kot standard 802.11g, Bluetooth 2.1 + EDR, Gigabit Ethernet, vgrajeno iSight video kamero, 5 USB 2.0 vhodov (dva na Applovi tipkovnici), ena vrata FireWire 400 in ena vrata FireWire 800.

Vsak novi iMac ima nameščen iLife ’08, največjo posodobitev Applovega nagrajenega programskega paketa za digitalni življenjski slog, ki ima novo različico iPhoto in popolnoma prenovljen iMovie, oba pa sta povezana z novo .Mac spletno galerijo za deljenje fotografij in video posnetkov. Novi iMac ima nameščeno tudi šesto najpomembnejšo izdajo najnaprednejšega operacijskega sistema na svetu, Mac OS X Leopard s funkcijo Time machine, ki ponuja enostavno samodejno arhiviranje vseh podatkov na računalniku, prenovljeno aplikacijo Finder, ki omogoča hitro brskanje in izmenjavo datotek med večimi Maci, nov način hitrega predogleda vsebine datotek brez zaganjanja aplikacij, Quick Look in novo intuitivno funkcijo Spaces, ki omogoča oblikovanje skupin aplikacij in takojšnje preklapljanje med njimi. Ponaša se tudi s povsem novim namizjem s funkcijo Stacks, ki ponuja nov način enostavnega dostopanja do datotek iz Docka ter z visoko izpopolnjenima funkcijama Mail in iChat. Člani spletne galerije .Mac lahko tudi v času odsotnosti od doma s pomočjo nove funkcije Back to My Mac preko interneta brskajo in dostopajo do datotek na domačem računalniku.

Cene in dostopnost na trgu bodo znane kmalu.


Prijavi napako v članku