Telefoni
24.01.2019 08:13

Deli z drugimi:

Share

Apple pravi, da bi lahko klimatske spremembe pozitivno vplivale na prodajo iPhonov

Apple pravi, da bi lahko klimatske spremembe pozitivno vplivale na prodajo iPhonov
Apple pravi, da bi lahko klimatske spremembe pozitivno vplivale na prodajo iPhonov

Poplave, cunamiji, vulkani, potresi, lakota, begunci, suše in še bi lahko naštevali. Vse te katastrofalne posledice klimatskih sprememb se nikakor ne zdijo niti malo pozitivne. Ne glede na to vedno optimističen Apple pravi, da bi lahko bile ravno te klimatske spremembe pozitivne za prodajo iPhonov. Pred kratkim so objavili poročilo, kjer Apple piše o tem, kako bi lahko varnostne SOS lastnosti, ki povezujejo iPhone s pametnimi urami Apple Watch, povečale lojalnost in povpraševanje kupcev zaradi bližajočih se katastrofalnih vremenskih pojavov.

Apple je v poročilu izpostavil še nekatere druge lastnosti, ki bi potencialno lahko rešile življenja: “built-in” lučko in brezžična obvestila v sili. “V zadnjih nekaj letih smo za iPhone priskrbeli ‘Wireless Emergency Alerts’, med katerimi najdemo obvestila s strani Nacionalnega vremenskega urada in lokalnih izpostav. Ti alarmi se pojavljajo tudi na pametni uri Apple Watch. Poleg tega nudimo še brezplačno aplikacijo ‘najdi prijatelje’ in hitro dostopno lučko”, so zapisali pri Applu.

Ko slišimo za Apple, verjetno ni prva misel, ki nam pade na pamet, družbena odgovornost in okoljevarstvo. Kljub temu Apple trdi, da je ravno njihova skrb za okolje bila eden ključnih dejavnikov za dvig in ohranjanje ugleda. Skrbi jih predvsem to, da če bi recimo Apple začela širša javnost povezovati z nasprotno stranjo, bi lahko to pomenilo padec prodaje, nižanje investicij in tudi ugled kot delodajalca.

Apple za leto 2019 načrtuje precejšnje zvišanje prodaje, predvsem, ko govorimo o telefonih iPhone. Ali bodo klimatske spremembe resnično toliko doprinesle k temu, ostaja za zdaj še odprto vprašanje, vsi skupaj pa si seveda želimo, da bi bilo zgoraj omenjenih katastrofalnih dogodkov karseda malo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku