Računalništvo, telefonija
23.12.2020 10:25
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple ponovno napoveduje lasten avtomobil

Apple ponovno napoveduje lasten avtomobil
Apple ponovno napoveduje lasten avtomobil

Kot vse kaže Apple ponovno resno razmišlja o proizvodnji lastnega vozila. Reuters poroča, da naj bi tehnološki gigant načrtoval proizvodnjo avtomobila do leta 2024, prav tako pa je na vidiku sistem za avtonomna vozila in “revolucionarna tehnologija baterij”.

Za zdaj sicer ni najbolj jasno, kako se te tri novosti med seboj povezujejo – ni potrjeno, da Apple želi vse tri tehnologije združiti v svoj provi avtomobil – vendar pa Apple s tem, ko o tem razmišlja, kaže na možnost lastne avtomobilske proizvodnje. Apple je o tem v preteklosti že razmišljal, vendar je hitro opustil tovrstne ideje.

O tem, da naj bi Apple razvijal lastno prevozno sredstvo, se je govorilo leta 2015. Takoj naslednje leto je projekt popolnoma potihnil, razvijalska ekipa pa se je osredotočila na razvoj programske opreme, ki bi jo lahko prizvajalci avtomobilov vgradili v svoja vozila. Lansko leto, torej leta 2019, je bilo iz Applove avtomobilistične ekipe odpuščenih okrog 200 zaposlenih.

Ni še povsem jasno, ali bo Applov avtomobil dejansko zaživel

Zdi se, da je Apple ponovno zainteresiran za razvoj lastnega vozila, čeprav Reauters nima informacij, kdaj bi naj bilo to izdelano (če sploh). Približen datum izida Applovega vozila bi naj bilo leto 2024, seveda pa se lahko stvari še zamaknejo. Trenutno je večina novih izumov in inovacij v največji meri odvisnih od gibanja pandemije.

Še vedno obstaja tudi možnost, da se Apple spet osredotoči na razvoj tehnologije za avtonomna vozila. Reuters piše, da se Apple za proizvodnjo določenih komponent za njegovo avtonomno tehnologijo obrača na “third-party” akterje. Applova tehnologija baterij v celoti sloni na “monoceličnem” dizajnu, ki bateri omogoča večjo kapaciteto. Reuters piše, da bi Apple s tem lahko prispeval do daljših dosegov vozil in nižjih stroškov proizvodnje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več