Računalništvo, telefonija
26.06.2019 13:40
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple Pay končno uradno na voljo tudi pri nas

Storitev Apple Pay bomo lahko v Sloveniji uporabljali v navezi s spletno banko N26.
Storitev Apple Pay bomo lahko v Sloveniji uporabljali v navezi s spletno banko N26.

Že dalj časa je znano, da je mobilno plačevanje med uporabniki pametnih mobilnih telefonov vse bolj priljubljeno, zaradi česar se je pred nekaj leti v to spustil tudi računalniški gigant Apple. Tu seveda govorimo o storitvi Apple Pay, ki je nadvse uporabna storitev za plačevanje. Ta namreč uporabnikom močno olajšuje vsakodnevno plačevanje blaga in storitev, poleg tega pa ima tudi nižje stroške transakcij.

Če razpolagate s pametnim mobilnim telefonom iPhone potem vas bo zagotovo razveselila novica, pa lahko storitev Apple Pay odslej uprabljate tudi v Sloveniji. To trenutno omogočajo spletne banke Monese, N26 in Revolut preko brezplačne aplikacije za mobilne naprave in pripadajočo debetno kartico. Vse omenjene spletne banke dejansko omogočajo povezavo mobilnega plačilnega sistema Apple Pay z brezstičnim plačevanjem v navezi s pametnim mobilnim telefonom, kar pomeni, da bomo s tem sistemom lahko plačevali povsod tam, kjer je Apple Pay podprt, pod pogojem, da bomo razpolagali tudi s telefonom iPhone. Uporabna plačilna storitev Apple Pay je sicer podprta tudi v navezi z novejšimi tablicami iPad in s pametno ročno uro Apple Watch, za spletne nakupe pa lahko uporabimo tudi Applove prenosnike, ki imajo vgrajen TouchID.

Možnost plačevanja z uporabo storitve Apple Pay v Sloveniji bo vsem uporabnikom v Sloveniji omogočena v prihodnjih nekaj tednih, za njeno uporabo pa bomo morali poleg pametnega mobilnega telefona iPhone seveda imeti tudi račun odprt pri spletni banki Monese, N26 ali Revolut. Predhodno pa bo seveda treba še posodobiti mobilno aplikacija, obvestilo o razpoložljivosti nadgradnje pa se bo seveda pojavilo samodejno.


Prijavi napako v članku