Aplikacije in dodatni programi
16.03.2013 13:05
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple ostro nad mobilnik Galaxy S IV in ostalimi Android napravami

Mobilniki iPhone hitreje dobivajo posodobitev operacijskega sistema iOS kot mobilniki z Androidom.
Mobilniki iPhone hitreje dobivajo posodobitev operacijskega sistema iOS kot mobilniki z Androidom.

Med največjimi proizvajalci mobilnih naprav že nekaj časa poteka hud boj. Protagonisti si ne redko med seboj izmenjajo tudi kakšno kritično opazko. Sredi tega tedna jih je nekaj izrekel Applov višji podpredsednik za trženje Phil Schiller. Usmerjene so bile proti novemu mobilniku Samsung Galaxy S IV ter ostalim napravam z operacijskim sistemom Android.

Schiller je v svojem intervjuju za Wall Street Journal omenil opazko, da bo imel mobilnik Galaxy S IV verjetno leto dni star operacijski sistem. S to njegovo izjavo se sicer ne bi mogli strinjati, saj je operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean na voljo šele od oktobra lani.

Schiller pa je sicer omenil še dve opazki. Zmotilo ga je destvo, da več kot 50 odstotkov uporabnikov mobilnih naprav z Androidom uporablja dve leti staro različico operacijskega sistema. Treba je priznati, da je Apple v tem pogledu res bolj uspešen, saj ima več kot 50 odstotkov njegovih uporabnikov na svojih mobilnih napravah naloženo zadnjo različico operacijskega sistema iOS. Puščice proti konkurenci pa je Schiller ustrelil tudi z izjavo, da je bilo opravljenih že več raziskav, ki dokazujejo, da Applovi uporabniki mobilne naprave pogosteje uporabljajo kot uporabniki konkurenčnega Androida.

Vas zanima več iz te teme?
aplikacije za telefone Android aplikacije

Prijavi napako v članku