Računalništvo, telefonija
08.12.2016 06:30
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple neposredno utišal govorice o slabi prodaji ure Apple Watch

Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!
Od pametne ročne ure Apple Watch 2 uporabniki pričakujejo veliko uporabnih novosti!

Analitska hiša IDC je pred kratkim opravila raziskavo trga pametnih ročnih, ki je dodobra razburila vodilne podjetja Apple. Ti so namreč v njihovi raziskavi zapisali, da se je povpraševanje po pametnih ročnih urah Apple Watch 2 v tretjem četrtletju letošnjega leta močno zmanjšalo. Podjetje Apple naj bi v zadnjem četrtletju prodalo zgolj okoli 1,1 milijona pametnih ročnih ur, v enakem obdobju lani pa kar 3,9 milijona enot. To pomeni, da naj bi se povpraševanje po pametnih ročnih urah Apple Watch samo v enem letu zmanjšalo za kar 71 odstotkov.

Prvi mož podjetja Apple je zatrdil, da raziskava analitske hiše IDC enostavno ne pije vode. Povpraševanje po pametnih ročnih urah je v tem trenutku celo najvišje od začetka prodaje pametnih ročnih ur Apple Watch. Rekordno prodajo pričakujejo tudi v zadnjem četrtletju letošnjega leta, saj so prodajni rekordi padali kot za stavo v prvih dnevih oktobra. Enako zagretost kupcev gre pričakovati tudi konec letošnjega leta, saj je druga različica pametne ročne ure Apple Watch 2 še za razred boljša v primerjavi z njegovim predhodnikom.

Pametna ročna ura Apple Watch 2 je namreč vodoodporna, in sicer do globine 50 metrov, poleg tega jo lahko uporabljamo za sledenje aktivnosti plavalcev. Poleg tega je Apple v pametno ročno uro Watch 2 vgradil še navigacijski sistem GPS, kar pomeni, da bo GPS signal na voljo takoj, ko ga bomo potrebovali. Kakovost prikaza slik na zaslonu pametne ročne ure Apple Watch 2 je presenetljivo dobra, saj lahko prikazuje do 60 sličic na sekundo. K temu seveda pripomoreta tudi hitrejši dvojedrni procesor in zmogljivejša vgrajena grafična kartica. Svetilnost pa je dovolj visoka, da bo vidljivost zaslona odlična tudi pri močni zunanjih svetlobi. Za najzahtevnejše uporabnike pa bo na voljo celo različica, ki bo opremljena s prestižnim in seveda dražjim keramičnim ohišjem.


Prijavi napako v članku