Računalništvo, telefonija
21.11.2013 09:01

Deli z drugimi:

Share

Apple Maps prevzel dobro tretjino uporabnikov Google Maps

Nedavna raziskava analitskega podjetja ComScore je pokazala, da pri uporabnikih mobilnih naprav iOS kartografski sistem Apple Maps vse bolj pridobiva na priljubljenosti. Slednji je v slabem letu dni na svojo stran uspel pridobiti kar tretjino uporabnikov kartografskega sistema Google Maps.
Apple Maps je v slabem letu dni na svojo stran uspel pridobiti kar tretjino uporabnikov sistema Google Maps.
Apple Maps je v slabem letu dni na svojo stran uspel pridobiti kar tretjino uporabnikov sistema Google Maps.

Podjetje Apple je pred dobrim letom dni predstavilo lastni kartografski sistem Maps, ki ga je razvilo v sodelovanju s priznanim nizozemskim podjetjem TomTom. Novi sistem se je hitro izkazal za veliko napako, saj so mu številni uporabniki očitali slabo ločljivost satelitskih posnetkov, napačno poimenovanje krajev ter odsotnost naslovov pomembnih točk, kot so na primer hoteli, podjetja, železniške postaje, stadioni in trgovski centri. Applov kartografski sistem je dejansko postal uporaben šele konec lanskega leta.

Medtem ko je še pred letom dni Googlov kartografski sistem Maps uporabljalo kar 78 odstotkov uporabnikov, njihov delež znaša le še 43 odstotkov. Nedavna raziskava analitskega podjetja ComScore je namreč pokazala, da je število uporabnikov sistema Google Maps v primerjavi z enakim obdobjem lani padlo za skoraj tretjino. Tu seveda ne gre spregledati dejstva, da Apple kartografskega sistema Google Maps nima več prednameščenega v mobilnem operacijskem sistemu iOS ampak ga mora uporabnik mobilne naprave namestiti sam.


Prijavi napako v članku