Tablični računalniki
26.10.2012 13:08
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Apple vam bo »stari« iPad zamenjal za novega

Tablični računalnik iPad četrte generacije
Tablični računalnik iPad četrte generacije

Podjetje Apple ja na nedavni konferenci predstavilo bogato paleto novih izdelkov. To je ljubitelje ogrizenega jabolka razveseli s predstavitvijo prenovljenega prenosnika MacBook Pro, miniaturnega tabličnega računalnika iPad mini, prenovljenega računalnika »vse-v-enem« iMac in tablice iPad četrte generacije. Slednji je oblikovno povsem enak predhodniku, saj je bil deležen »zgolj« posodobitve strojne opreme.

Tablični računalnik iPad četrte generacije temelji na osnovi novega procesorja A6X, ki je dvakrat zmogljivejši v primerjavi z njegovim predhodnikom A5X. Precejšnjih izboljšav je bila deležna še sprednja kamera, ki sedaj omogoča video pogovore v visoki ločljivosti. Novi tablični računalnik iPad je bogatejši še za kompaktni priključek in močnejšo brezžično povezavo Wi-Fi.

Medtem ko so bili lastniki starejših Applovih tablic nad predstavitvijo novosti nadvse navdušeni, to ne drži za tiste, ki so tablico iPad kupili ravno pred kratkim. Ker je bila novost izdana le šest mesecev po predstavitvi iPada tretje generacije, so ti nad potezo podjetja iz Cupertina pričakovano razočarani. Zaradi tega se je Apple odločil, da bo zamenjal tablice iPad tretje generacije z novo različico, če bodo ti seveda to želeli. Žal ni razkril, v katerih njegovih trgovinah bo to mogoče opraviti. Tu imajo namreč lokalne prodajalne proste roke.


Do novega tabličnega računalnika iPad četrte generacije kakopak ne bodo upravičeni vsi lastniki starejših naprav. Za zamenjavo bodo lahko zaprosili le tisti, ki so tablico iPad tretje generacije kupili do 30 dni pred uradno predstavitvijo novosti. Za zamenjavo bo podjetju iz Cupertina potrebno odšteti predvidoma okoli 20 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku