Računalništvo, telefonija
14.06.2019 06:18
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacije za boljši spanec lahko prinašajo nespečnost

Na aplikacije za nadzor spanja se ne zanašajte preveč.
Na aplikacije za nadzor spanja se ne zanašajte preveč.

Za mobilne naprave je iz dneva v dan na voljo več aplikacij, ki naj bi ljudem bile v pomoč za dosego boljšega oziroma kakovostnejšega spanca. Te aplikacije z osnovnimi možnostmi so večinoma brezplačne, za dodatne funkcije pa je treba odšteti nekaj denarja. Ali tovrstne mobilne aplikacije v praksi zares delujejo?

Mobilne aplikacije za nadzor in izboljšanje kakovosti spanca so večinoma uporabne, saj posameznikom posredujejo informacije o kakovosti njihovega spanja. V primeru motenj lahko uporabniki pridobljene podatke posredujejo zdravniku, kar dodatno olajša in pospeši proces zdravljenja nespečnosti. Na žalost pa so nekateri uporabniki s tovrstnimi mobilnimi aplikacijami že tako obsedeni, da so popolnoma odvisni od njih in kaj hitro se lahko zgodi, da pripomorejo k slabši kakovosti spanca.

Težava pri aplikacijah za nadzor in izboljšanje kakovosti spanca je v tem, da so preveč generične, kar pomeni, da niso primerne za vse uporabnike.Prav zato strokovnjaki svetujejo, naj se nanje ne zanašamo preveč, saj bomo v nasprotnem primeru dosegli ravno nasproten učinek, kar še posebej drži v primeru, da nam aplikacija posreduje podatke, ki kažejo na to, da z našim spancem nekaj ni v redu. Postali bomo le še bolj “nervozni”, kar bo posledično vodilo v slabšo kakovost spanca in s tem posledično slabšo kakovost življenja.


Prijavi napako v članku