Aplikacije in dodatni programi
11.05.2021 17:00
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Aplikacija Cloubhouse končno na voljo tudi za Androide

Aplikacija Clubhouse je končno na voljo na Googlovem Androidu, več kot leto dni po pojavu na trgu. Najprej bodo Android verzije deležni v ZDA, v naslednjih nekaj tednih pa naj bi bil Clubhouse na voljo tudi drugod posvetu.

“Invitation-only” platforma, ki je do nedavnega bila na voljo zgolj za Applove uporabnike, je v zadnjem času zabeležila strm upad števila prenosov. Verjetno se še spomnite, kako hitro je letos zrasla popularnost te aplikacije, ko so znani po celem svetu začeli z uporabo aplikacije, povabila za uporabo pa so se celo prodajala preko spleta.

Mnogi pa so glede obstoja Clubhousa zelo skeptični, kajti tekmeci, kot sta recimo Facebook in Twitter, že pripravljamo zelo podobne, če ne celo iste funkcionalnosti na svojih platformah. Clubhouse je za BBC povedal, da Android verzijo testira v ZDA, medtem ko bosta Velika Britanija in ostale ne-angleške države na vrsti v “naslednjih dneh”.

Naš načrt za naslednjih nekaj tednov je zbrati čim več povratnih informacij s strani skupnosti, popraviti težave in dodati nekaj zadnjih lastnosti, kot so plačila in možnost kreiranja klubov. Ko bomo vse to postorili, bomo aplikacijo razširili tudi drugod“, je Clubhouse zapisal v blogu.

Clubhouse se je ob tej priložnosti še zahvalil Android uporabnikom za potrpežljivost, hkrati pa je izjavil, da bo aplikacija po svetu na voljo v naslednjih nekaj tednih. Uporabniki izven ZDA se bodo lahko registrirali, da bodo prejeli obvestilo, ko bo aplikacija na voljo v njihovi državi.

Clubhouse se osredotoča na privlačne ustvarjalce vsebine

App Annie je konec marca objavila, da je Clubhouse imel okrog 13,4 milijona uporabnikov. Po tem, ko je aplikacija v februarju zabeležila kar 9,6 milijona prenosov, je v marcu številka padla na 2,7 milijona in 900.000 v aprilu. Vodja analitičnega podjetja Enders Analysis, Joseph Evans, je povedal: “Clubhouse je še vedno “invite-only”, kar pomeni, da svojega uspeha ne ocenjujejo po številu uporabnikov“.

Po pisanju strokovnjakov se Clubhouse osredotoča na to, da pridobijo čim več relevantnih in privlačnih ustvarjalcev vsebin, nato pa upajo, da bodo uporabniki tem ustvarjalcem sledili na platformo.

Kot že rečeno bi lahko tehnološki velikani kaj hitro ukradli uporabnike Clubhousu, in sicer z ustvarjanjem bolj izpopolnjenih produktov. Na primer Facebook že testira lastno, spletno aplikacijo Hotline, ki omogoča ustvarjalcem vsebin in gostiteljem, da se med seboj pogovarjajo in si pišejo tekstovna sporočila, torej še en avdio produkt, ki pa bo že v štartu na voljo tako Android, kot Apple uporabnikom.

Na drugi strani pa je tudi Twitter že predstavil Spaces, “avdio-streaming” lastnost znotraj obstoječe aplikacije Twitter, ki bo kmalu uporabnikom omogočala, da za avdio pogovorne sobe zaračunavajo udeležencem.

Clubhouse se ne piše dobro

Kevin Tewe, ustanovitelj agencije All In, je mnenja, da je Clubhouse na začetku postal tako popularen, ker so ljudje bili v večini doma, zaradi pandemije. “Uporabniki so hitro ugotovili, da gre vedno za eno in isto vsebino iz strani istih ljudi. Ti po navadi prodajajo sami sebe, ali pa skušajo pridobiti posel za svoja podjetja in agencije“.

Dejstvo je, da bi lahko platformo precej hitro izgubila svojo veljavo, saj se bomo ljudje vedno bolj spet družili v živo in bodo takšne “Clubhouse seanse” potekale prav tako v živo.

Vas zanima več iz te teme?
Android aplikacije

Prijavi napako v članku