Računalništvo, telefonija
15.12.2009 18:16

Deli z drugimi:

Share

AOL začel pogovore o prodaji servisa za instantno sporočanje ICQ

Windows Live Messenger je ICQ-ju pobral precej uporabnikov. Jih bo slednji uspel pridobiti nazaj?
Windows Live Messenger je ICQ-ju pobral precej uporabnikov. Jih bo slednji uspel pridobiti nazaj?

Servis za instantno sporočanje ICQ ima ob hudi konkurenci v obliki Windows Live Messengerja in še nekaterih precej manjše število uporabnikov, kot bi si želel. Morda pa se bo to v prihodnosti spremenilo, saj naj bi ICQ dobil novega lastnika – rusko internetno združenje Digital Sky Technologies (DST). DST naj bi se po nekaterih informacijah že pogajal z AOL-om, ki je trenutni lastnik ICQ-ja, zanj pa naj bi bil pripravljen plačati med 200 in 250 milijoni dolarjev (135 in 169 milijoni evrov).

Z morebitnim nakupom bi DST letos zapravil že kar velik kup denarja za investicije v spletne servise. Spomnimo, da je letošnjega maja omenjeno združenje investiralo 200 milijonov dolarjev v Facebook, s čimer je postalo 1,96 odstotni lastnik.

ICQ je sicer v Rusiji zelo popularen, saj ima približno 8,4 milijona mesečno aktivnih uporabnikov, s čimer je po raziskavi podjetja ComScore najbolj uporabljani tovrstni program. AOL ga je kupil leta 1998, zanj pa je takrat odštel kar 400 milijonov dolarjev (270 milijonov evrov).


Prijavi napako v članku