Strojna oprema
05.06.2008 09:56
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

AOC s privlačnim 22-palčnežem

Družba AOC International je predstavila nov 22-palčni LCD monitor, ki ga poleg vrhunske tehnologije odlikuje tudi atraktiven dizajn. Monitor, namenjen profesionalcem, se ponaša s širokokotnim zaslonom odličnih zmogljivosti, v Sloveniji pa bo naprodaj v naslednjih dneh.

Pri AOC-ju imajo z monitorjem 2219P2 smele načrte, saj pri njegovi izdelavi baje niso sklepali kompromisov. Vrhunskost monitorja nakazuje že vgrajena matrika, ki zmore prikazati ločljivost 1.680 x 1.050 točk, odlikuje pa jo tudi nizek odzivni čas – vsega 2 ms navaja proizvajalec. Za ostro sliko poskrbi vgrajena elektronika, ki zmore dinamično prilagajati kontrastno razmerje glede na prikazano vsebino, največji kontrast med točkami pa lahko znaša zavidljivih 10.000 : 1. Barve so žive, za njihovo pravilnost skrbi tehnologija DCB (“dynamic color boost”). Zaslon s 56-cm diagonalo je dobro berljiv iz vseh strani, saj vidni kot zaslona znaša 170 ločnih stopinj po vertikalni in 160 stopinj po horizontalni osi.

Profesionalni uporabniki bodo znali ceniti tudi možnost pokončnega zasuka zaslona (90 stopinj) ter nastavitev višine v razponu 11 cm. Prilagodljiv je tudi naklon zaslona (med -5 in +20 ločnimi stopinjami). Monitor je opremljen tako z analognim kot tudi digitalnim priključkom za prikaz slike.

AOC 2219P2 bo pri uvozniku za Slovenijo, podjetju ANNI iz Trzina, na voljo sredi junija, priporočena prodajna cena pa znaša 269 evrov z DDV.


Prijavi napako v članku