Računalništvo, telefonija
17.04.2013 06:00

Deli z drugimi:

Share

Anonymus grozi prvemu možu formule ena

Hekerska skupina Anonymous od prvega moža formule ena zahteva takojšnjo odpoved »krvave« dirke v kraljevini Bahrajn. Če Bernie Eccleston njihovim zahtevam ne bo ugodil, se bo moral soočiti s posledicami enega največjih kibernetskih napadov doslej.
Ker Bernie Ecclestone dirke v Bahrajnu ne bo odpovedal, bo kmalu občutil vso moč hekerske skupine Anonymous.
Ker Bernie Ecclestone dirke v Bahrajnu ne bo odpovedal, bo kmalu občutil vso moč hekerske skupine Anonymous.

Čeprav kraljevina Bahrajn še vedno krati osnovne človekove pravice državljanov in tujcev kot za stavo, se je prvi mož karavane formule 1 pred kratkim odločili, da v tej državici vseeno organizira veliko nagrado. Želja po zaslužku je očitno tako velika, da je Bernie Ecclestone »spregledal« celo to, da je v Bahrajnu na začetku tedna prišlo do serije eksplozij kot oblika protesta zoper oblasti in formulo 1. Prvi mož formule 1 bo namreč samo na račun »startnine« v žep pospravil nekaj več kot 40 milijonov evrov.

Ker v karavani formule 1 kljub številnim eksplozijam niti ekipe ne vidijo razloga za pretirano skrb, so se oglasili člani elitne hekerske skupine Anonymous. Hekerji od Bernia Ecclestona zahtevajo takojšnjo odpoved »krvave« dirke, saj v nasprotnem primeru bo ta občutil vso njihovo jezo v obliki spletnega napada. Če dirka ne bo odpovedana, bodo namreč hekerji poskrbeli, da povezava v svetovni splet za čas dirke ne bo na voljo. S tem dejanem bo kraljevina Bahrajn »potisnjena« v srednji vek, prvi mož formule 1 in televizijske hiše pa bodo zaradi tega zagotovo utrpeli znatno finančno škodo.

Bernie Eccleston je takoj po prejemu groženj s strani članov elitne hekerske skupine Anonymous v izjavi za javnost zatrdil, da sočustvuje s prebivalci Bahrajna in poudaril, da karavana formule 1 ni kriva za težave v državi. Prvi mož formule 1 ob tem izraža sum, da želijo protestniki izkoristiti medijsko zanimanje okrog dirke, zato je prepričan, da dejanska nevarnost ni tako velika, kot jo želijo prikazati nekateri mediji. Hekerska skupina Anonymous pa kljub izjavam Ecclestona še vedno vztraja pri svojem. Če dirka ne bo odpovedana, bo kmalu ves svet priča enemu največjih kibernetskih napadov na državo.


Prijavi napako v članku